*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Ekstreme protestanter bak nordirsk uro

Belfast (NTB): Politiet i Nord-Irland anklager den ytterliggående protestantiske organisasjonen Ulster Volunteer Force (UVF) for å stå bak den nye voldsbølgen i Belfast. Mange nordirer frykter store økonomiske tap som følge av uroen.

Sjefen for den nordirske politistyrken PSNI Matt Baggott mener ifølge avisen Belfast Telegraph og den britiske rikskringkastingen BBC at ledende medlemmer av UVF har vært med på å piske opp til uro. Nærmere 100 personer er pågrepet etter opptøyene.

- Uroen har gjort stor skade på det sosiale livet i byen, økonomisk virksomhet og omdømmet til en region som har forsøkt å tiltrekke seg investeringer og turisme. Påstanden om at UFV er innblandet kan skade bildet av Nord-Irland ytterligere, skrev Belfast Telegraph mandag.

UVF er en av de mest ekstreme organisasjonene som kjemper for at Nord-Irland fortsatt skal være en del av Storbritannia. Organisasjonen ble grunnlagt i 1966, men leverte i 2007 fra seg våpnene sine og erklærte den væpnede kampen for avsluttet.

Den nye uroen i Nord-Irland brøt ut etter at byrådet i Belfast før jul vedtok at det britiske flagget ikke lenger skal heises daglig på rådhuset i byen. Barn ned i ti års alder skal ifølge BBC ha deltatt i opptøyene, der over 50 politifolk er skadd og nærmere 100 personer pågrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.