RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet mistenker at minst en ansatt skal ha solgt sex til kunder ved en sauna i dette huset i Sandviken. Innehaveren er varetektsfengslet, siktet for hallikvirksomhet, og to av dem som frekventerte stedet er hivsmittet.
Politiet mistenker at minst en ansatt skal ha solgt sex til kunder ved en sauna i dette huset i Sandviken. Innehaveren er varetektsfengslet, siktet for hallikvirksomhet, og to av dem som frekventerte stedet er hivsmittet. (Magne Turøy/Bergensavisen)

Politiet: - Her var det homsebordell

Sist oppdatert:
Voksne homofile menn skal jevnlig ha hatt ubeskyttet sex i dette huset. Minst to er hivsmittet, og eieren er nå siktet for hallikvirksomhet.

Sandviken (BA): Onsdag kveld gjennomførte politiet en razzia mot saunaen i Sandviken. Ti menn i alderen 40–70 år ble tatt inn til avhør, melder Bergensavisen.

Politiet beslagla store mengder kondomer, pornofilmer, glidemiddel og annet sex-utstyr.

Flere av kundene har innrømmet at de har brukt saunaen til å ha sex med andre menn i tillegg til å ha benyttet seg av badstu, solarium, boblebad og massasje. Men de avviser at de har kjøpt seksuelle tjenester av ansatte eller andre.

- Jeg har gått på sauna i 20 år, og det har aldri forekommet kjøp og salg av seksuelle tjenester, sa en av mennene i avhør.

Samtlige kunder som ble anholdt har status som mistenkt, og de risikerer bøter for brudd på den nye sexkjøpsloven.

Hovedvitne
Politiets hovedvitne, en 27 år gammel mann fra Sør-Amerika, forteller noe annet.

Han har forklart at han solgte sex til flere kunder fra 2007 og frem til han sluttet etter en konflikt med saunaeieren i mars i år.

12. april troppet han sammen med en bistandsadvokat opp på politihuset i Bergen og anmeldte innehaveren, en mann i 70-årene.

Han forklarer at innehaveren tok opp til 800–1000 kroner av det han tjente. Da politiet ransaket hjemmet hans, fant de 61 000 kroner i kontanter på soverommet.

I slutten av 2008 fikk 27-åringen vite at han var hivsmittet. Politiet mistenker at han skal ha fått smitten av en annen kunde til saunaen.

Selv hevder den ansatte at han ikke har hatt ubeskyttet sex med kunder etter at han fikk vite om smitten, men eieren er likevel siktet av politiet for å ha medvirket til at de ansatte hadde ubeskyttet sex.

På dette punktet mener Bergen tingrett at politiets mistankegrunnlag er for dårlig, men dommeren slår fast at det er skjellig grunn til å mistenke eieren for hallikvirksomhet.

- Denne saken er alvorlig, og etterforskningen tar sikte på å kartlegge omfanget, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.

Mange kunder
Den tidligere ansatte har fortalt at det enkelte dager kunne være opptil 20-25 kunder i saunaen.

Smittevernoverlegen i Bergen er orientert om saken og vil nå gå i gang med smitteoppsporing i et forsøk på å stoppe spredningen.

- Hiv er fortsatt en meget alvorlig diagnose. Vi er veldig glade for at dette kan bli stoppet nå. Et slikt studio kan være et arnested der det fort kan bli smitte, sier Øystein Søbstad, smittevernoverlege i Bergen til TV 2.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere