RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet på Kastrup er i beredskap.
Politiet på Kastrup er i beredskap. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB Scanpix)

Politiet: - Kastrup-evakuering skyldtes en dum spøk

Sist oppdatert:
Terminal 3 på Kastrup utenfor København ble evakuert onsdag ettermiddag.

Politiet i København sier at evakueringen skyldtes en spøk mellom to passasjerer.

- Det ble overhørt at to passasjerer snakket om en bombe i en koffert. Deretter evakuerer man Terminal 3, og får inn en robot som undersøker kofferten, sier pressetalsmann ved København-politiet, Steen Hansen, til Nettavisen.

- Det dreide seg om én koffert som tilhørte den ene passasjeren. Kofferten er undersøkt, og det er ikke noen bombe. Evakueringen er opphevet. Det var en dum spøk, sier Hansen.

Les mer: Evakuering på Kastrup

Tidligere på dagen kom det flere kontrabeskjeder om årsaken til evakueringen. SAS opplyste først at det hele var basert på en spøk, men Kastrup Lufthavn ville imidlertid ikke bekrefte dette overfor Nettavisen.

- Politiet besluttet å evakuere Terminal 3 på Kastrup på grunn av en mistenkelig veske. Vi vurderer også evakuering av Terminal 2. Dette kan føre til forsinkelser i løpet av dagen. Vi oppfordrer reisende om å ta kontakt med sine flyselskap, uttalte kommunikasjonsrådgiver ved Kastrup Lufthavn, Sisse Hansen, til Nettavisen tidligere i ettermiddag.

Verken SAS- eller Norwegian-passasjerer vil bli rammet av forsinkelser som følge av hendelsen.

- SAS gjennomfører innsjekking i Terminal 2, og forventer å gjennomføre flyprogrammet uten særlige forsinkelser i perioden situasjonen er under avklaring, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til Nettavisen.

- Det er Terminal 3 som er evakuert. Norwegian flyr til Terminal 2, så inntil videre flyr vi som vanlig til København, sier presseansvarlig i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere