RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HENLAGT: Politiet har henlagt saken om bussulykken som skjedde på Rommen i Oslo i desember i fjor. Foto: Scanpix
HENLAGT: Politiet har henlagt saken om bussulykken som skjedde på Rommen i Oslo i desember i fjor. Foto: Scanpix

Politiet: - Sporene stopper ved sjåføren

Har henlagt bussulykken som krevde to liv på Rommen.

Det var like over midnatt natt til søndag 15. desember i fjor at bussen med totalt 17 personer om bord kjørte av veien på riksvei 4 ved Rommen i Oslo

Bussen var på vei fra Oslo til Lillestrøm da den havnet av veien og rullet ned en skråning og endte på en vei ti meter nedenfor.

En mann i 60-årene fra Oslo omkom på stedet, mens sjåføren - en mann i 50-årene fra Oslo - ble fraktet til sykehus hardt skadd. Han døde av skadene samme natt. En kvinne i 40-årene fra Skedsmo ble alvorlig skadd i ulykken.

- Sitter igjen med spørsmål
Politiet satte umiddelbart i gang etterforskning, i håp om å kunne finne årsaken til ulykken. De har verken funnet noe som tyder på at bussen hadde for høy fart eller at det var glatt føre. Det skal heller ikke være noe som tyder på at det var tekniske feil ved bussen.

Nå er saken henlagt på bakgrunn av at sjåføren - som fikk status som mistenkt - er død.

- Det som ligger i det, er at alle spor stopper ved sjåføren. Og beslutningen om henleggelse er et resultat av den totale etterforskningen. Det betyr at vi sitter igjen med spørsmål som vi ikke får svar på fordi vedkommende er død, sier politiadvokat i trafikkseksjonen i Oslo politidistrikt, Arne Valdemar Nielsen.

Taus om obduksjonsrapporten
Han vil ikke si noe om obduksjonsrapporten av sjåføren. Men fire dager etter ulykken skrev politiet i en pressemelding at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke viste tegn på noe illebefinnende.

- Ved obduksjon av sjåføren av bussen er den foreløpige sammenfatning og konklusjon at det ikke er påvist tegn til sykdom som kan forklare et eventuelt illebefinnende før ulykken, skrev politiet.

- Kunne gitt oss en forståelse
Nielsen understreker at henleggelsen ikke innebærer at politiet har konkludert rundt skyldspørsmålet.

- Vi har ikke sagt at noen har skyld eller ikke. Hadde vedkommende vært i live, så ville man jo kunne falt ned på det ene eller det andre gjennom de svarene man fikk. Sjåføren hadde kunnet gitt oss en forståelse av hva som skjedde.

Parallelt med politiets etterforskning har Statens Havarikommisjon gransket ulykken. Deres rapport er ventet klar rundt jul eller på nyåret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere