*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Venter på mannskaper fra NGI

Foto: (Nordlys)

All form for leting etter de tre savnede står på vent inntil det blir foretatt en vurdering om forholdene er trygge nok

27.03.13 09:00

Tidlig onsdags morgen er politi og letemannskaper fortsatt på vent i forhold til når man skal starte opp igjen leteaksjonen etter de tre som antas omkommet i skredtragedien i Tromdalen på Senja.

- Vi venter nå på at det skal flys opp mannskaper fra NGI (Norges Geotekniske Institutt) til Bardufoss. Det er ventet at de skal lande klokken 1015. Deretter vil de bli fraktet inn til området, hvor det vil bli foretatt en vurdering av skredfaren og området, opplyser operasjonsleder Gaute Hoff til Nordlys.

Etter vurderingen vil det i samråd med politi og letemannskaper bli gjort en vurdering av den videre fremdriften i leteaksjonen.

- Da vil vi se på hvilke områder man kan lete i, hvor trygt det er å sende inn mannskaper og så videre.

Holder møte
Operasjonslederen forteller at de vil avholde et møte på politistasjonen i Tromsø like over klokken 0800 hvor blant annet politimester Ole B. Sæverud vil delta.

- Etter dette møtet vil vi komme med ytterligere informasjon.

I øyeblikket voktes skredområdet av mannskaper fra Sivilforsvaret. Politiet er nå vei ut til området for å starte dagen.

Tre menn fra samme kommune
Det var i 11-12-tiden i går at tre menn i 30-årene hjemmehørende i Berg kommune la ut på skutertur i området. Skredet ble varslet inn til HRS klokken 1650. Store mannskaper ble satt inn i leteaksjonen, men rundt klokken 2050 i går kom beskjeden om at leteaksjonen ble innstilt for kvelden ytterligere skredfare.

– Vi leter ikke lenger etter overlevende, sa politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt klokken 20.50 i går kveld.

Han hadde da tatt den tunge avgjørelsen om å trekke ut letemannskapene på grunn av stor skredfare i leteområdet.

Les flere saker fra Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag