Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: - Ville drepe sigøynerleder René Karoli

- De kom inn på bingoen med revolvere, kniver og samuraisverd.

Politiet i Oslo ser svært alvorlig på hendelsen på Torshov mandag der sigøynerleder René Karoli og hans sønn ble alvorlig skadd. Politiet ser på hendelsen som drapsforsøk.

Det kom fram på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag.

De to skadde er fortsatt under behandling på Ullevål sykehus. De er utenfor livsfare, men har alvorlige skader, opplyste fungerende sjef for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid.

– Vi har fått gjennomført et delvis avhør av en av dem, mens den andre har det vært umulig å snakke med, sa Metlid på pressekonferansen.

Ingen pågrepet

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for hendelsen inne på Torshov bingo, men mener de har gode og konkrete opplysninger om hvem som sto bak.

Fire personer som ble pågrepet i en bil på Carl Berners plass skal være knyttet til en annen alvorlig hendelse inne på Oslo legevakt. Også her gikk folk til angrep. De fire er alle siktet for legemsfornærmelse og sitter i avhør hos politiet.

– Hvilken sammenheng dette har med hendelsen på Torshov, må vi komme tilbake til, sier Metlid.

Står vakt

Politiet står vakt både utenfor og inne på Ullevål sykehus, der de to som ble skadd mandag ligger.

Sandrino Karoli og andre familiemedlemmer var vitne til angrepet inne på Torshov bingo, ifølge TV 2.

– De kom inn på bingoen med revolvere, kniver og samuraisverd. De skadet to personer alvorlig og forsøkte å drepe dem. De forsøkte å drepe faren min og lillebroren min, sier Sandrino Karoli.

Han avviser at Karoli-familien ønsker å ta hevn.

Ifølge NRK har flere politipatruljer tatt oppstilling rundt sykehuset, og det er væpnet politi både inne og ute, i tillegg til politi i sivil. Tiltaket er forebyggende fordi konfliktnivået er så høyt i miljøet, ifølge politiet.

To personer ble lettere skadd i oppgjøret, som skal ha bakgrunn i en mangeårig konflikt. Fire personer er pågrepet i saken. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene