RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: – I natt har det skjedd så mye rart at man skulle tro det var fullmåne

UVANLIG KVELD: Blant hendelsene lørdag morgen var en melding om en mann som forsvant i et rør. Da politiet kom frem var røret tomt.
UVANLIG KVELD: Blant hendelsene lørdag morgen var en melding om en mann som forsvant i et rør. Da politiet kom frem var røret tomt. Foto: Scanpix
Politiet på Romerike har hatt en svært hektisk natt. Mange av meldingene har imidlertid ikke vært av det alvorlige, men merkelige slaget.

(RB.NO): – Det er så utrolig mye rart vi holder på med innimellom. I natt har det skjedd så mye rart at man skulle tro det var fullmåne, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Folk som løper uten grunn og melding om en mann som forsvant i et rør topper lista.

Røret på Nebursvollen

Operasjonslederen kan nemlig fortelle at den merkeligste meldingen kom inn til politiet klokka 06.00 lørdag morgen.

– Da ringte det en mann fra Nebursvollen i Lillestrøm og fortalte at han hadde sett en person gå inn i et rør, men at han ikke kom ut igjen. Det kunne potensielt ha vært en sak, men da vi kom fram så var det ikke annet enn stein i røret, sier Solberg.

Operasjonslederen forteller at politiet må ta slike meldinger på alvor.

– Det kunne jo ha vært en ulykke, men her var det altså ingenting. En meget merkelig politiutrykning, sier han.

Begynte å løpe uten grunn

Ved 22.30-tida lørdag kveld kjørte en av politiets patruljer forbi Hot pizza på Jessheim.

– Plutselig begynner to personer å løpe alt dem kan da de ser politiet. Som en refleks følger politiet etter og klarer til slutt å innhente de to personene. Det var ingen grunn for dem å løpe fra politiet, så det å bare løpe sånn var ganske snodig, sier Solberg.

Begge guttene er 15 år fra Jessheim.

Hentet gods klokka 05

Ved 05-tida natt til lørdag fikk politiet melding om det man trodde var et pågående innbrudd i en bolig vis a vis Dal stasjon i Eidsvoll.

– Der var det to karer som hentet ut gods fra en leilighet. Da vi kom fram så var det ikke snakk om noe innbrudd i det hele tatt. Det var to menn som bare skulle hente noe ut fra en leilighet. Det er noe snodig å gjøre dette klokka 05 om natta, sier Solberg.

Fryktet død – holdt med plaster

Ved 23-tida lørdag kveld ble politiet kontaktet av en østeuropeer fra Blaker som fryktet at kameraten sin skulle gå i sjokk og blø i hjel.

– Det var to karer som hadde vært i tottene på hverandre. Meldingen inn til oss var dramatisk og vi rekvirerte ambulanse og rykket ut til stedet. Da vi kom fram holdt det med et lite plaster på det såret som var, sier Solberg.

Meldingen var en smule overdramatisert, ifølge operasjonslederen.

Les flere saker i Romerikets Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere