*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: – Misbrukte sine egne babyer

Foto: Grafikk: Drammens Tidende

Foreldrene filmet grove overgrep av egne spedbarn. Mandag møter mor og far i Drammen tingrett, tiltalt i en av Norges groveste overgrepssaker.

27.04.15 10:14

DRAMMEN (dt.no): - Dette er en spesiell og grov sak, som kan komme til å fremme sterke reaksjoner, sier statsadvokat Kristin Røhne til Drammens Tidende.

Det er en av norgeshistoriens verste overgrepssaker som skal belyses når retten settes i Drammen tingrett mandag morgen. På tiltalebenken sitter blant andre en 32 år gammel far fra Drammen og en 23 år gammel mor fra Kongsberg. Begge er tiltalt for grove overgrep av sine egne spedbarn.

- Det er en meget alvorlig sak, sier Vibeke Gjone Bille, som er bistandsadvokat for en av babyene.

Identifiserte videooffer

Saken ble rullet opp sommeren 2013. En 34 år gammel mann fra Romerike ble siktet for seksuelle overgrep. På én av mannens harddisker fant politiet en 30 sekunder lang videofilm av et seksuelt overgrep av en to måneder gammel gutt.

Overgrepet skal ifølge tiltalen ha skjedd høsten 2010. Politiet klarte å identifisere spedbarnet, og barnefaren fra Drammen ble identifisert som overgriperen. Han ble pågrepet og varetektsfengslet i september 2013. Politiet beslagla mannens harddisker.

På disse fant de nye overgrepsfilmer og bilder. Den ene videoen er datert januar 2013 og viser overgrep av den tre måneder gamle datteren til drammenserens kjæreste (23).

Les også: Kiropraktor dømt for overgrep

Ifølge tiltalen bidrar både drammenseren, hans kjæreste og en 27 år gammel Oslo-mann i overgrepet. Moren skal også ha tatt bilder av eget overgrep av datteren som da var ni måneder gammel, og sendte disse til én av de involverte mennene
i saken. Hun ble pågrepet og har sittet varetektsfengslet siden oktober 2013.

Fire har erkjent skyld

Både drammenseren og mennene fra Oslo og Romerike har erkjent straffskyld.

Les også: Trener tiltalt for overgrep
Advokaten til den 23 år gamle barnemoren vil ikke kommentere hvordan hun stiller seg til de alvorlige anklagene om voldtekt av datteren.

- Saken er belastende for henne, sier kvinnens advokat, Øyvind Bergøy Pedersen.

Også en 43 år gammel kvinne fra Hønefoss er tiltalt i saken. Politiet mener at hun blant annet har mottatt videoen som viser overgrepet av den to måneder gamle gutten. Også hun har erkjent straffskyld.

Kan bli dømt til forvaring

Straffesaken skal gå fram til 22. mai.

Barnemoren og de tre mennene er blitt undersøkt av rettsoppnevnte sakkyndige. Statsadvokaten har lagt ned forbehold om forvaringsstraff for de tre mennene.

- Hvorfor er det ikke lagt ned samme forbehold for moren?

- Jeg kan ikke si noe om det uten å gå inn i bevisene i saken. Det er en totalvurdering av alt som ligger i saken. Dette vil jeg komme nærmere inn på i når jeg innleder saken i retten, sier Røhne.

Strafferammen for det moren er tiltalt for å ha gjort, er 21 års fengsel.

Følg rettssaken på dt.no fra mandag morgen.

Les flere saker fra Drammens Tidende her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.