Politiet: – Utenlandsk tyveribande på vei mot Norge

BÅT-ADVARSEL: Politiets Terje Bøe har lenge ledet et prosjekt mot omreisende båtbander. Nå advarer politiet mot en slik bande, som skal være på vei mot Norge.

BÅT-ADVARSEL: Politiets Terje Bøe har lenge ledet et prosjekt mot omreisende båtbander. Nå advarer politiet mot en slik bande, som skal være på vei mot Norge. Foto: Victoria Kvalvik

Østfold politidistrikt sitter på etterretningsinformasjon om at en konkret utenlandsk tyveribande kan være på vei til Norge.

03.03.15 16:55

(Fredriksstad Blad): Politiet frykter banden skal slå til mot steder i distriktet der det vinterlagres båter og båtmotorer.

– Vi vet imidlertid ikke hvor de planlegger å slå til, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

Patruljerer marinaer

Som følge av informasjonen som politiet har mottatt fra samarbeidspartnere, vil det blir økt fokus fra politipatruljene på marinaer der det vinterlagres båter.

– Men vi er også avhengig av hjelp fra publikum og båteiere for å gjøre det vanskelig for tyvene. Vi er meget interessert i tips fra folk som observerer mistenkelig aktivitet ved marinaer og andre steder det lagres båter eller andre verdigjenstander, sier han.

– Noter registreringsnummer på eventuelle biler, og ta gjerne mobilbilder dersom situasjonen tillater det. Vi ønsker at folk skal ha en lav terskel for å ringe politiet når de ser noe som er mistenkelig. Tips kan ringes inn til vår operasjonssentral på telefon 02800, sier politiinspektør Guttulsrød.

– Allerede i gang

Månedene april, mai, juni er gjerne da de fleste tyverier av båter og båtmotorer finner sted.

– At «sesongen» kan være i gang allerede i begynnelsen av mars har vi ingen umiddelbar forklaring på. Med en mild og snøfattig vinter kan ha lagt bedre til rette for slike tyverier på et tidligere tidspunkt, sier Guttulsrød.

Båteiere oppfordres til å iverksette tiltak for å gjøre det vanskeligere for tyvene.

ALLEREDE SESONG: – Vi har ingen umiddelbar forklaring, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold om det faktum at båttyv-sesongen allerede er i gang. Foto: Erik Hagen

Her er politiets beste råd:

  • Fjern propell og motordeksel
  • Bruk godkjent lås og vaier/kjetting
  • Ved oppbevaring av båt/motor på henger: Unngå synlighet fra hovedvei og gjør hengeren ufunksjonell (fjern hjul, drag etc.)
  • Sett opp bom/sperre for å begrense tilgang til området
  • Plasser båtene slik at tyven får «håpløse» arbeidsforhold
  • Sørg for at området er godt opplyst


Les flere saker fra Fredriksstad Blad her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.