RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet tror 17-åring klatret over gjerdet på Torp, for så ha klatret opp i hjulbrønnen til et KLM-fly, der han senere døde.
Politiet tror 17-åring klatret over gjerdet på Torp, for så ha klatret opp i hjulbrønnen til et KLM-fly, der han senere døde. Foto: Peder Gjersøe

Politiet: 17-åringen klatret over gjerdet på Torp

Sist oppdatert:
Omkom i hulbrønn.

17-åringen som ble funnet død i hjulbrønnen på et KLM-fly fra Torp flyplass forrige uke, kom seg inn på flyplassen ved å klatre over gjerdet, tror politiet.

Tirsdag gikk politiet gjennom overvåkingsvideoer fra Torp for å prøve å få svar på hvordan gutten klarte å komme seg inn og skjule seg i flyets hjulbrønn, skriver VG.

– Han har trolig klatret over gjerdet, for det er ikke funnet noen skader eller hull i gjerdet rundt flyplassen. Vi ønsker å kartlegge bevegelsene og om det er ham vi ser på videoen rundt flyet, sier etterforskningsleder Merete Torp Nilsen ved Sandefjord politistasjon. En person er sett i nærheten av flyet på en overvåkingsvideo rundt klokken 3 natt til forrige torsdag.

17-åringen ble meldt savnet onsdag. Han ble funnet død da flyet ankom Amsterdam torsdag formiddag.

Torp 20140605. Torp flyplass. En person ble torsdag funnet død i landingsunderstellet på et KLM-fly som fløy fra Torp til Schiphol i Amsterdam, Personen er trolig en savnet 17-åring fra Larvik. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix


Luftfartstilsynet sier det ikke skulle vært mulig å komme seg inn til de parkerte flyene, og flyplassdirektør Gisle Skansen sier gutten ville blitt oppdaget dersom han befant seg i hjulbrønnen i den manuelle sjekken som skal gjøres før avgang.

Å gjemme seg i hjulbrønnen er en kjent metode som benyttes av blindpassasjerer for å snike seg med fly. En sjelden gang lykkes det, men ofte ender det i døden, enten på grunn av kulde eller oksygenmangel. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere