*Nettavisen* Nyheter.

Politiet advarer: - Ikke ta telefonen hvis 112 ringer

112: Nødnummer er greit å kunne.

- SVINDELFORSØK: Mange har blitt oppringt fra telefonnummeret 112 på onsdag. Politiet kommer derfor med en klar advarsel. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Flere personer har fått mistenkelige anrop onsdag formiddag.

29.01.20 11:32

Onsdag formiddag har flere politidistrikt lagt ut meldinger om at folk har blitt oppringt fra 112.

- Politiet har fått mange henvendelser i dag fra folk som er blitt oppringt fra 112. Dette er kjent også fra tidligere. Hva som er hensikten med 112 oppringningene vet vi ikke, men det er ikke politiet som ringer. Dersom politiet ringer så vises ikke 112, skriver Sør-Vest politidistrikt onsdag morgen på Twitter.

Like etterpå følger de opp med nok en krystallklar beskjed.

- Samtaler fra avsender 112 kan bare ignoreres. Politiet ringer aldri fra 112.

Det er ikke bare på Vestlandet at personer har blitt oppringt av nødnummeret. Agder politidistrikt opplyser også at personer på Sørlandet har fått mistenkelige anrop onsdag formiddag.

- Vi får mange henvendelser fra publikum som har blitt oppringt fra telefonnummer 112. Politiet ringer aldri fra 112, så disse henvendelsene er trolig svindelforsøk. Ikke besvar oppringninger fra 112, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt sier at de har fått jevnlige telefoner i morgentimene onsdag.

- Jeg er usikker på hvor mange dette gjelder. Men per nå er det vel rundt 20 personer som har kontaktet oss, anslår Løklingholm i 09-tiden, sier operasjonslederen til Haugesunds Avis (krever abonnement).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag