*Nettavisen* Nyheter.

Politiet advarer: Ikke hjelp folk langs E6

PIRATER: Har du tenkt deg til Sverige i ferien, så ikke stans for å hjelpe folk langs E6. Det er den klare oppfordringen fra politiet i Sverige etter flere meldinger om at såkalte veipirater skal være på ferde igjen. Foto: Svensk politi

Har du tenkt deg til Sverige i sommer? I så fall bør du ikke la deg lure av folk som angivelig trenger hjelp langs E6.

(Fredriksstad Blad): I løpet av helgen har politiet i Sverige mottatt en rekke henvendelser fra bilister som har observert veipirater langs på E6 mellom Uddevalla og Svinesund. Veipiratene skal ha stått langs E6, hvor de har forsøkt å stanse bilister fra veikanten. Nå ber politiet bilistene om å være svært forsiktige med å stanse opp for å gi en hjelpende hånd langs Europaveien.

- Nå er de på gang igjen. Bilistene ringer oss når de ser dem, sier Stefan Lång, som jobber hos politiet i Uddevalla.

Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet har rykket ut ved flere anledninger i helgen, skriver den svenske avisen Bohusläningen.

Veipirater er ikke noe nytt begrep her til lands heller. I våres gikk politiet ut med en klar oppfordring om å ikke stanse for å hjelpe folk langs E6 etter at flere personer hadde observert det de mente var veipirater på E6 ved Rygge.

– Det har vært flest tilfeller av veipirater på svensk side, men de senere årene har stadig flere tilfeller også vært registrert hos oss, uttalte krimsjef Rune Albertsen til Fredriksstad Blad.

– Det er grunn til å advare mot å stanse, dersom det er mistanke om at det kan være veipirater på ferde. Folk har fått frastjålet verdisaker, sier krimsjefen.

Han viser også til en annen metode som er hyppig benyttet av veipiratene, nemlig forsøk på å selge folk de stanser såkalte gullvarer, som bare er billig juggel. Når folk nekter å kjøpe, blir de aggressive, og ofte ender det med at folk enten kjøper likevel, eller går med på å gi veipiratene penger.

Les flere saker på Fredriksstad Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag