*Nettavisen* Nyheter.

Politiet advarer: Innbruddsbande på vei nordover

Foto: Inger Anne Lillebø (Avisa Nordland)

15.09.13 19:42

Søndag ettermiddag melder Midtre Hålogaland politidistrikt at de har fått inn en rekke meldinger om hytteinnbrudd i løpet av dagen, skriver Nordlys.

Operasjonsleder Kåre Munkvold mistenker at det kan være en sammenheng med en rekke innbrudd som ble meldt inn til Salten politidistrikt lørdag.

I begge politidistriktene er det snakk om hytter og tomme hus som har blitt utsatt for det som av Saltenpolitiet betegnes som grove innbrudd.

- Noen er på raid
- Vi har flere innbrudd i Ballangen. Det er tydeligvis noen som er på raid. Vi vil bruke ettermiddagen og utover kvelden på å gå over åstedene og se om vi kan sikre noen spor, sier Munkvold til Nordlys.

Han forteller at de i løpet av søndagen har fått inn fem melding om fem innbrudd.

- Vi kan ikke se bort i fra at det er en sammenheng her, og så i måte har vi varslet nordover til Troms politidistrikt. Når det har startet i Salten, og nå hos oss kan vi ikke se bort fra at det forflytter seg, sier operasjonslederen.

Jobber med å sikre DNA
Så langt har politiet verken iverksatt taktisk etterforskning eller operative tiltak. De har heller ikke oversikt over hva som er stjålet fra hyttene.

- Vi vil nå ta åstedsbefaringer for å finne ut om det kan være DNA eller andre tekniske spor som kan hjelpe oss i denne saken, sier han.

I tillegg til tre hytter i Ballangen har poltiet også fått inn melding om innbrudd i et lager i Bjerkvik.

- Der er det blant annet stjålet en påhengsmotor og brutt inn i en campingvogn, sier Munkvold, som opplyser at de ikke vet hvor mange tyver det er snakk om.

På vei nordover
Han sier de nå ikke kan se bort fra at tyvene beveger seg nordover.

- Vi kan tro at de har tatt ferga over fra Hamarøy til Skarberg, så gjort innbruddene i Ballangen, så har de kjørt gjennom Narvik og så kjørt til Bjerkvik, sier Munkvold.

Han sier de nå etterlyser en svart Mercedes Vito.

- Vi har observasjoner på et interessant kjøretøy som vi har varslet videre til Troms. Det skal være en mørk Mercedes Vito, forklarer Munkvold.

- Den er ikke mistenkt, men den er interessant, Den har kommet over ferga fra Hammarøy på et interessant tidspunkt. Vi har anmodet Troms om å ha den i bakhodet, opplyser han.

Saltenpolitiet ser sammenheng
Etter å ha fått inn melding om flere hytteinnbrudd, både i Lønsdal og i Hamarøy, mente Salten politidistrikts operasjonsleder, Tommy Bech, å se en sammenheng mellom innbruddene lørdag.

- Vi har fått flere tips om grove tyverier fra fritidseiendommer. Vi ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom tyveriene i Lønsdal og på Hamarøy, sa Bech til Avisa Nordland lørdag.

Les flere saker i Nordlys her.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.