Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot drapsvideo - Strømmen-drapet ble filmet av vitne

Deler av det brutale drapet på Strømmen ble fanget på film av et vitne. Politiet ber folk om ikke å dele videoen som nå sirkulerer på sosiale medier.

(RB.no): Øst politidistrikt forsøker nå, med bistand fra Kripos, å få slettet videoen som viser drapet på en småbarnsmor i 30-årene på Strømmen mandag formiddag denne uken.

– Vi ber om at alle som kommer over denne videoen ikke ser på den, sletter den og ikke deler den videre, oppfordrer politiadvokat i Øst politidistrikt, Guro Holm Hansen, overfor RB.no.

Videoen – som ifølge politiet ble tatt opp av et tilfeldig vitne – viser deler av drapshandlingen. Politiet er kun kjent med denne ene filmen.

Holm Hansen opplyser at politiet ble gjort kjent med videoopptaket i forbindelse med rundspørring i området og vitneavhør.

– Hva synes politiet om at en slik video ligger ute?

– Det er selvsagt svært uheldig, særlig med tanke på de etterlatte og andre pårørende.

Voldsalarm ikke utløst

Politiet har tidligere bekreftet at den avdøde småbarnsmoren i 30-årene var utstyrt med voldsalarm. Den ble hun tildelt etter at hun anmeldte flere personer etter en hendelse i oktober 2018. Den drapssiktede eksmannen i 30-årene var involvert i episoden.

Politiadvokat Holm Hansen bekrefter torsdag overfor Romerikes Blad at voldsalarmen kvinnen var utstyrt med ikke ble utløst i forbindelse med drapet.

Les også

Avdøde i Strømmen-drapet hadde voldsalarm

Onsdag fortalte RB at det tidligere ekteparet tok ut separasjon i 2017, og at politiet nå forsøker å kartlegge hvilken relasjon den drapssiktede eksmannen og den avdøde kvinnen har hatt de siste årene.

Siden mandag formiddag har politiet avhørt flere personer som var vitner til drapet. Også venner og bekjente av siktede og den avdøde er avhørt – nettopp for å belyse forholdet mellom de to tidligere ektefellene.

Det er imidlertid på det rene at det tidligere har vært kontakt med politiet i forbindelse med konflikt mellom kvinnen og mannen.

Den siktede mannen i 30-årene er også tidligere straffedømt for vold mot den nå avdøde kvinnen. Ifølge en dom fra Nedre Romerike tingrett, ble han i august 2014 dømt til 15 dagers betinget fengsel for å ha slått kvinnen med flat hånd.

Erkjenner straffskyld

Det var klokka 09.25 mandag formiddag at drapsalarmen gikk hos politiet. Da rant meldingene inn fra bekymrede naboer og andre vitner som hadde sett en blodig mann med kniv.

Både politi og ambulansepersonell rykket ut til leilighetskomplekset like ved Strømmen stasjon og kvinnen i 30-årene ble erklært død på stedet. Hun ble funnet drept rett utenfor sin egen leilighet.

Les også

Møtte politiet blodig utenfor leiligheten: - Jeg har drept noen

Kvinnens eksmann, også han i 30-årene, ble kort tid senere pågrepet på stedet. Han var ifølge politiet tildekket av blod, og utbrøt at han hadde drept noen.

Politiet har tidligere opplyst at kvinnen var påført knivskader og at det er tatt beslag i en kniv som antas å være drapsvåpenet.

Den drapssiktede mannen erkjente mandag straffskyld etter siktelsen og har i politiavhør knyttet seg selv til selve drapshandlingen.

Både avdøde og siktede er iranske statsborgere. De har en felles datter som er under 10 år gammel. Jenta ivaretas nå av barnevernet og har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Les flere saker fra Romerike på RB.no.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken