RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ADVARER: Politiet mener tusenvis av hjem har brannfeller som dette stående. Foto: Politiet
ADVARER: Politiet mener tusenvis av hjem har brannfeller som dette stående. Foto: Politiet

Politiet advarer mot farlig varmtvannsbereder

- Brannfeller i tusenvis av hjem.

(TA.no): Torsdag ettermiddag begynte det å brenne i et hus i Rauland i Vinje. Brannen startet i en varmtvannstank. Nå går politiet ut og advarer.

Ingen personer kom til skade under brannen, men dersom den hadde startet om natten kunne utfallet blitt et helt annet, mener politiet.

- I dag har politiet undersøkt brannåstedet og funnet at brannårsaken er varmegang i tilkoblingspunktet på varmtvannstanken, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Sjekk tanken
Dette er en varmtvannstank fra OSO Hotwater AS.

Produsenten har tidligere sendt ut en advarsel hvor de opplyste at det kunne være risiko for overoppheting i elektrisk tilkobling på deres varmtvannsberedere.

Dette gjaldt følgende produkt nr 8000501, 8000502, 8000516, 8000601, 8000503, 8000602, 8000603, 8000801, 8000802, 8000803. Alle disse tankene er produsert i perioden fra 2009 til 2011.

Omfattende skader
- Politiet ber de som har slik varmtvannstank om å kontakte OSO Hotwater AS på Hokksund for å avklare om deres tank er brannfarlig. OSO har bare fått tilbakemelding fra 30 % av de som har slik tank. 70% av disse varmtvannsberederne står derfor fortsatt som brannfeller i tusenvis av hjem rundt om i Norge, fortsetter operasjonsleder Aaltvedt.

OSO Hotwater sier til politiet at de gjerne vil ha kontakt med de som har kjøpt de feilproduserte tankene slik at de kan bli utbedret.

I Rauland stoppet brannen av seg selv på grunn av oksygenmangel. Skadene ble imidlertid omfattende. Det var brannskader i veggene rundt der varmtvannstanken var montert og det var også sotskader i taket. Hele huset var også preget av røykskader, opplyser politiet.

Les flere saker fra Telemarksavisa her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere