*Nettavisen* Nyheter.

Politiet advarer mot glatte veier flere steder i landet

VINTERFORHOLD: E6 gjennom Kvam ved Steinkjer i Trøndelag onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Politiet advarer mot glatte veier og fare for glatte partier i flere fylker onsdag morgen.

08.05.19 07:51

OSLO (NTB, Nettavisen): Statens vegvesen melder onsdag morgen om fare for glatte partier på en rekke hovedveier i Sør-Norge, blant annet på riksvei 3 i Kvikne mellom Trøndelag og Hedmark, E16 over Filefjell mellom Sogn og Fjordane og Oppland, E6 over Dombås, riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, E134 over Haukelifjell mellom Telemark og Hordaland og riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

På E39 på strekningen Ålesund-Valle i Møre og Romsdal er det stedvis glatt, melder Vegtrafikksentralen midt ved 05-tiden. Her var det regn som fryser på bakken som skapte utfordringer.

Sjekk trafikkmeldinger for din reiserute på vegvesen.no

I Trøndelag har politiet fått inn flere meldinger om snø og svært glatte veier på Høylandet, Grong og Overhalla.

- Vi mottar mange telefoner på vanskelige kjøreforhold på fylkesvegene i Grong, Overhalla og Høylandet pga snøvær. Kjør etter forholdene! Brøyting pågår, het det i en melding fra Vegtrafikksentralen natt til onsdag.

Strøs

Til VG sier operasjonsleder Trond Volden at han håper de som på morgenkvisten skal komme seg til jobb, gjør det på andre måter enn med bil om de har skiftet til sommerdekk.

Også i Møre og Romsdal, spesielt i Brusdalen, meldes det om glatt veibane.

– Vi får flere meldinger om isete og svært glatt veibane på E39. Det er grunn til å tro at mange andre veier i vårt området også er glatte, melder politiet på Twitter klokken 4.30 onsdag morgen.

Farevarsel

Begge politidistriktene varsler at strøing er på vei.

De vanskelige kjøreforholdene fortsetter i dagene fremover, med farevarsel for flere fylker.

- Vi har ute farevarsel for mye snø og vanskelige kjøreforhold de neste dagene for en rekke fylker: Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark, Møre Og Romsdal, Trøndelag, Troms og Finnmark.

Kulde

For etter en periode med varmt vær, har mai startet kaldt.

- Etter en varm april ble det en kald start på mai, og vi har flere målestasjoner som har satt ny mai-rekord for minimumstemperatur, skriver meteorologene på Twitter.

Det er ikke bare temperaturene som har sunket. Etter en nedbørsfattig april mange steder, har det igjen begynt å falle fra himmelen - og mange steder som snø.

- Har det kommet nysnø der du bor i det siste? Det er ikke så uvanlig i mai, og heller ikke i juni! Her er et utvalg steder i Norge som viser den seneste datoen vi har målt snø på bakken om våren.

Klikk på bildet for å forstørre.

ADVARER: Glatte veier i Trøndelag og Møre og Romsdal onsdag morgen. Foto: Henrik Skolt (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag