Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot livsfarlig skuterkjøring

Se videoene her: Nå slår politiet hardt ned på livsfarlig scooterkjøring.

- Vi ser svært alvorlig på dette, spesielt med tanke på den siste tidens mange tragiske hendelser, gir operasjonsleder Tommy Flåthen ved Vestfinnmark politidistrikt klar beskjed om.

Torsdag var det minnegudstjeneste i Senja etter at tre menn ble tatt av skred mens de kjørte snøskuter tidligere denne uken.

De tre mennene var langt fra de første som er tatt av skred mens de kjører skuter. I denne artikkelen kan du se to videoer publisert på YouTube der norske skuterkjørere utløser, og blir tatt, av skred.

Nå vil politiet ha en slutt på den hasardiøse kjøringen.Kjører oppover fjellsiden

Tidligere torsdag ble to snøskuterpatruljer oppmerksom på en ung mann i 20-årene som drev med snøskuterkjøring oppetter fjellsiden i området ved Gardibu i Loppa kommune. Patruljene grep resolutt inn og fikk stanset kjøringen. Skuterføreren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Nå advarer politiet mot denne formen for skuterkjøring, og håper de med dette kan gjøre publikum oppmerksom på at politiet vil slå hardt ned på lignende oppførsel.

- I forbindelse med avviklingen av Gardirennet er vi på plass med to snøskuterpatruljer i Øksfjordbotn. Videre har vi flere andre patruljer som er ute andre steder. Dessverre ser vi hele tiden at flere driver med lignende kjøring som denne skuterføreren gjør, sier Flåthen, og fortsetter:

- Kjøring oppetter fjellsiden og utenfor skuterløyper ser vi alltid alvorlig på, men med henblikk på den siste tids mange tragiske ulykker, ser vi ekstra alvorlig på dette nå.

Livsfarlig sport
Flåthen gir klar beskjed om at dette er kjøring som er forbundet med høy risiko.

- Du står i stor fare for å både skade deg selv og andre, eksempelvis hvis det skulle bli utløst skred, som det i disse tidene er spesielt stor fare for.

Operasjonslederen forteller at de er klar over at denne formen for kjøring gjerne blir betraktet som sport i de yngre miljøene.

- Det er en livsfarlig sport. Tullkjøring som kan koste dyrt. Vi håper at vi ved å gå ut med dette kan få en preventiv effekt - også overfor dette miljøet.

LES OGSÅ: Vil ta lappen fra «fjellklatrerne»

Flere andre førerkortbeslag
Også Reinpolitiet har vært aktive med kontroller i Nord-Troms og Finnmark denne uka.

- Tirsdag påtraff vi tre personer i Sør-Varanger som hadde lekt seg med snøskuter i det vi betegner som rasfarlig område. Den ene ble innhentet, mens to andre stakk av. Men gjennom taktisk etterforskning har vi avdekket hvem de er, og de vil få førerkortene beslaglagt, sier leder av Reinpolitiet, Per Valved.

- I tillegg har det vært flere mindre motorferdselssaker mde brudd på motorferdselloven, men det har jeg ikke tall på nå, fortsetter Valved.

Han mener det er vanskelig å si om flere opptrer aksomt på fjellet etter den siste ukens skredtragedier.

- Under kontroller har vi også påtruffet skikjørere som sa at de er skeptiske til å kjøre i bratt terreng, opplyser Valved.

- Oppfordringen nå er at folk må holde seg på sikker grunn. Ta en skitur eller kjøre på tur i skuterløypene, men holde seg unna der det er bratt. Da er man relativt sikre.

Nedenfor kan du se Magnus bli tatt av et ras han forsøker å kjøre fra. Raset blir utløst da en annen skuterkjører kjører opp i fjellsiden. Ulykken skjedde i Tromsø i 2012. Alle kom unna snøskredet med livet i behold (les egen sak her:Her tas Magnus (20) og kameratene av det voldsomme skredet )

HTML EMBED

Nettavisen formidlet torsdag en artikkel fra Fremover med en video som viser hvordan skuterkjører Johannes Grande (32) ble tatt av skred. Les:Her blir Johannes begravd av et snøskred

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken