RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet advarer mot Nintendo DSi

(Nintendo)
Sist oppdatert:
- Funksjoner i den nye Nintento DSi kan misbrukes av pedofile, advarer politiet.

(Spill): Den 3. april lanserer Nintendo en oppgradert versjon av sin populære håndholdte spillkonsoll, kalt Nintendo DSi. I-en på slutten av navnet står for engelske «eye» og indikerer at konsollen nå er et utstyrt med et kamera.

Legg til en innebygd nettleser, og du har et potensielt problem, hevder politiet i Arkansas i USA. Det melder den lokale nyhetskanalen KFSM.

- Ikke bare kan barn bli kontaktet, men de kan bli bedt om å gi ut bilder og video, sier politimann Adam Holland som etterforsker internettkriminalitet rettet mot barn.

Nintendo har muligens forutsett problemer og bygd inn foreldrekontroll i konsollen. Foreldre kan for eksempel hindre tilgang til nettsider eller sørge for at kun er mulig å surfe på én forhåndsbestemt nettside.

DSi er imidlertid ikke den eneste dingsen med kamera og innebygd nettleser. En rekke mobiltelefoner brukt av unge i dag har like funksjoner. Den håndholdte konsollen setter likevel et annet fokus på kamera og nettfunksjonalitet enn mobiltelefoner.

- Flere og flere enheter slippes på markedet som kan gi barna mer tilgang til nettet. Det er en vanlig misforståelse at dersom du har kontroll på nettbruken hjemme så har du kontroll på hva barna har tilgang til. det har vist seg at det ikke er tilfelle, sier Holland.

Markedskoordinator Jens Thomas Eddie i Bergsala, som distribuerer Nintendo i Norge, opplyser at i det konsollen slås på første gang så bestemmer man en adgangskode samt en aldersgrense for konsollen.

Ifølge Eddie er det mulig at det ikke tillates bruk av nettleseren dersom konsollen er satt til den laveste aldersgrensen, men kan ikke si det sikkert da nettleseren foreløpig ikke fungerer i Europa.

Nintendo DSi lanseres i Norge den 3. april.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere