Politiet advarer mot plasma-tv

Foto: (Pressebilde)

Flere personer er blitt frastjålet eller ranet for store pengebeløp etter å ha fått tilbud om å kjøpe plasma-tv og andre elektroniske produkter til sterkt nedsatt pris.

13.04.04 12:06

Politiet etterforsker for tiden flere saker hvor personer er blitt frastjålet eller fraranet penger etter å ha fått tilbud om å kjøpe plasma-tv eller andre elektroniske produkter til sterkt nedsatt pris.

De flate skjermene har blitt kjempepopulære det siste året, men prisen er fortsatt høy. Dermed er det lett å la seg friste av det som ser ut til å være et godt tilbud.

Fremgangsmåten som i de forskjellige sakene er stort sett den samme. Du blir kontaktet på gaten av «selgeren», og avtaler å møtes på et offentlig sted, vanligvis på en parkeringsplass.

Selgeren forlanger kontant oppgjør og krever at du har med deg pengene. Når du så møter opp på det avtalte stedet har han ikke med seg varen. Selgere sier han må hente varen et annet sted, og han må ha med seg pengene.

I de tilfellene hvor kjøperen har ant ugler i mosen og ikke ville gi fra seg pengene, har det forekommet trusler og voldsbruk.

I mars har det også vært satt inn annonser i flere aviser, blant annet Fædrelandsvennen, hvor det har blitt annonsert plasma-tv-er til salgs. I annonsen er det oppgitt et mobilnummer som interesserte skal ta kontakt på, og interesserte kjøpere er bedt å om å møte opp i Oslo.

Politiet advarer deg nå mot å møte opp på parkeringsplasser og andre offentlige steder med større pengebeløp for å handle med ukjente.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag