RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet advarer mot sprit levert på døra

Oslo (NTB): Politiet advarer mot en ny trend hvor ungdommer får levert sprit hjem på døra. Den ukjente spriten kan være farlig, advarer politiet.

Det nye fenomenet blir kalt sprittaxier, der kjøpere får levert smuglersprit på døra. Ifølge Oslo-politiet benyttes tilbudet blant annet av Oslo-ungdommer på hjemme alene-fester.

- Dette spritsalget er ille på alle måter. Det er farlig å kjøpe ukjent sprit. Selv om spriten er på en plombert flaske, er det ingen garanti for at det er ekte varer, sier politioverbetjent Jarle Kolstad ved Stovner politistasjon til Aftenposten.

Han sier politiet foreløpig ikke vet hvor utbredt denne virksomheten er.

- Vi hører om dette fra tid til annen. Dette går på ryktebørsen, og aktiviteten går i bølgedaler. Det dreier seg om utenlandske statsborgere som har med seg smuglersprit til Norge. Det kan dreie seg om en kasse med vodka, ungdommene ringer, og de får levert spriten på døra, kanskje klokka ett på natten når nachspielet starter, sier Kolstad.

Minst 18 personer mistet livet i 2001 og 2002 etter å ha drukket smuglersprit som viste seg å være metanol. Mange overlevde fordi de oppsøkte lege og fikk medisinsk hjelp i tide. Flere spritsmuglere ble i 2005 dømt til lange fengselsstraffer for uaktsomt drap og drap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere