Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot vinterglatte veier

Vinteren har festet grepet. Søndag meldes det om svært glatte veier i flere byer. Politiet i Oslo ber folk kjøre forsiktig.

Oslo (NTB): Statens vegvesen advarer mot glatte veier flere steder. Rogaland og Hordaland har vært preget av glatte veier i hele helga.

– Det er mye vann på veiene i dag. Vi greier ikke ta alt unna med en gang, men jobber med saken, sier trafikkoperatør Idar Sangolt ved Vegtrafikksentralen til Bergensavisen søndag.

Også Agder-fylkene, Buskerud og Telemark har glatt føre.

- Det har kommet snø i hele fylket, får TA opplyst ved Veitrafikksentralen (VTS)

Et snøfall søndag morgen gjorde også veiene i hovedstaden glattere enn vanlig. Operasjonssentralen oppfordrer folk til å tilpasse farten etter forholdene.

- Vi vet at det er veldig glatt, og ser allerede at noen begynner å få problemer. Det har ikke vært noe alvorlig så langt, men vi ber folk være forsiktige, sier operasjonsleder Even Jørstad til NTB.

Ufyselige forhold
Bilder fra Bergens-området forteller om mildt sagt ufyselige forhold på Vestlandet. Vann, slaps og is gjør veiene til rene skøytebaner.

- Alt tilgjengelig mannskap er ute for å ta unna, sier trafikkoperatør Idar Sangholt hos Vegtrafikksentralen, som oppfordrer hordalendinger til å være forsiktig på veiene, til BT.

Begge Agder-fylkene våknet opp til nysnø søndag. Det skaper vanskelige forhold på så vel hovedveier som småveier.

- Det kom en del snø i løpet av natta og det er glatte veier nå. Det skal komme regn, så vi får håpe det regner bort, sier operasjonsleder Geir Andersen i Aust-Agder politidistrikt til NTB.

Bil snurret rundt
Politiet i Hordaland melder at en bil har snurret rundt på E39 ved Hellesvåg. Det skal ha vært svært glatt på stedet, men ingen personskader.

- Det er veldig mye slaps og glatte veier, sier operasjonsleder Terje Magnussen til NTB.

I Rogaland er det lignende problemer. Fortauene i Stavanger er flere steder så glatte at det ikke går an å gå der

Stavanger Aftenblad melder om folk som går i glatte veibaner uten refleks for å slippe unna fortauene, som altså er enda glattere.

Fra søndag formiddag er det meldt opphold og det er ikke meldt nedbør utover uka. Det vil også bli mildere fra tirsdag.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken