Det er glatt veibane og meldt om trafikkulykker flere steder i landet.

Klokken 09.52 meldte Trøndelag politidistrikt om en bilfører i 20-årene som hadde kjørt av veien på E14 mellom Stjørdal og Hegra.

– Det skal være svært glatt vei med underkjølt regn i området. Vegtrafikksentralen er varslet, skriver politiet på Twitter.

– Det er flere innringere som har meldt om glatt vei. Hvor glatt det er har vi ikke oversikt over ennå, sier trafikkoperatør Roger Berg i Vegtrafikksentralen for Midt-Norge til Nettavisen litt før klokken 11.

Ulykker i Viken

Bare fire minutter senere – og 696 kilometer veibane unna – melder Sør-Øst politidistrikt i Bamble, sør for Porsgrunn, om det samme:

– Nødetater på vei til stedet etter melding om en trafikkulykke. Skal være kun en bil involvert. Uvisst om det er personskade, skriver politiet på Twitter.

– Melder om glatt veibane på stedet, legger de til.

Det samme melder de om Nome kommune litt lengre nordvest, klokken 13.56, etter at en bil har kjørt ut av veien og veltet.

Dette sier VTS

Også i Vestland fylke er det greit å være forsiktig, selv om det ikke har vært noen ulykke å melde om så langt søndag formiddag:

– Det er glatt en del plasser, men det er ikke sånn enormt med telefoner, det er det ikke, sier vegtrafikksentralen for Vestland til Nettavisen klokken 11.

I Arna i Bergen meldes det om at fire personer har vært involvert i et trafikkuhell klokken 14:42, etter at det har vært glatt på stedet.

Vegtrafikksentralen for Østlandet er ikke like krass i sine advarsler:

– Vi har ikke fått noen meldinger på uvanlig glatte veier, men på denne årstiden kan det jo fort bli det, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen i Statens Vegvesen til Nettavisen i 10-tiden.

– Men da er det jo fort utenfor Oslo og Akershus, for eksempel opp i Innlandet. På hovednettet, altså europaveiene og riksveiene, så er det veldig greit nå.

Hun rapporterer samtidig om mye snø og is på for eksempel Dovrefjell.

– Vi får håpe og tro at folk har byttet til vinterdekk, sier Andresen.