Politiet anker Bhatti-kjennelsen

Arfan Bhatti under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i august 2012.

Arfan Bhatti under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i august 2012. Foto: Kyrre Lien

Politiet i Oslo bekrefter at de anker Oslo tingretts avgjørelse om at Arfan Bhatti ikke skal varetektsfengsles. De håper saken kan behandles fredag.

16.01.15 12:46

Bhatti ble pågrepet da han kom til Norge onsdag og fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Saken gjelder en siktelse fra 2012 etter at han ikke møtte opp til avhør i en familievoldssak.

Politiet er redd Bhatti skal flykte, men fikk ikke medhold i retten. Politiet ba om oppsettende virkning, slik at den profilerte islamisten må sitte fengslet til anken er behandlet.

SISTE: Politiet i Oslo overlevert fredag den skriftlige anken etter Oslo tingretts avgjørelse om at Arfan Bhatti ikke skal varetektsfengsles. Borgarting lagmannsrett behandler saken fredag.

Ønsker rask avgjørelse

– Politiadvokaten skriver på anken nå, og vi vil sende den over i løpet av formiddagen. Vi ønsker å få en rask avgjørelse og håper lagmannsretten kan behandle saken fredag, sier pressekontakt Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har frist til klokken 12, men Hanssen regner med at skrivet overleveres i god tid før det.

– Skjult agenda

Advokat John Christian Elden er Bhattis forsvarer. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, mener det ligger en skjult agenda bak ønsket om å varetektsfengsle hans klient.

– Politiet påberoper seg at han har unndratt seg en siktelse fra 2012 i noen mindre alvorlige forhold, men synes å se bort fra at han har sittet fengslet og hatt utreiseforbud fra Pakistan inntil forrige uke. Dette virker noe absurd, sa Elden til NTB i forkant av torsdagens fengslingsmøte. Han kaller tingrettens kjennelse «en klar avgjørelse [ ...]som skjærer gjennom politiets offisielle argumentasjon».

Han viser til at Bhatti har reist hjem til Norge vel vitende om siktelsen. Han påpeker også at Bhatti hadde vært villig til å stille til avhør. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.