RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arfan Bhatti under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i august 2012.
Arfan Bhatti under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo i august 2012. Foto: Kyrre Lien

Politiet anker Bhatti-kjennelsen

Sist oppdatert:
Politiet i Oslo bekrefter at de anker Oslo tingretts avgjørelse om at Arfan Bhatti ikke skal varetektsfengsles. De håper saken kan behandles fredag.

Bhatti ble pågrepet da han kom til Norge onsdag og fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Saken gjelder en siktelse fra 2012 etter at han ikke møtte opp til avhør i en familievoldssak.

Politiet er redd Bhatti skal flykte, men fikk ikke medhold i retten. Politiet ba om oppsettende virkning, slik at den profilerte islamisten må sitte fengslet til anken er behandlet.

SISTE: Politiet i Oslo overlevert fredag den skriftlige anken etter Oslo tingretts avgjørelse om at Arfan Bhatti ikke skal varetektsfengsles. Borgarting lagmannsrett behandler saken fredag.

Ønsker rask avgjørelse

– Politiadvokaten skriver på anken nå, og vi vil sende den over i løpet av formiddagen. Vi ønsker å få en rask avgjørelse og håper lagmannsretten kan behandle saken fredag, sier pressekontakt Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har frist til klokken 12, men Hanssen regner med at skrivet overleveres i god tid før det.

– Skjult agenda

Advokat John Christian Elden er Bhattis forsvarer.

Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, mener det ligger en skjult agenda bak ønsket om å varetektsfengsle hans klient.

– Politiet påberoper seg at han har unndratt seg en siktelse fra 2012 i noen mindre alvorlige forhold, men synes å se bort fra at han har sittet fengslet og hatt utreiseforbud fra Pakistan inntil forrige uke. Dette virker noe absurd, sa Elden til NTB i forkant av torsdagens fengslingsmøte. Han kaller tingrettens kjennelse «en klar avgjørelse [ ...]som skjærer gjennom politiets offisielle argumentasjon».

Han viser til at Bhatti har reist hjem til Norge vel vitende om siktelsen. Han påpeker også at Bhatti hadde vært villig til å stille til avhør. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere