Gå til sidens hovedinnhold

Politiet åpner fornærmettelefon

Oslo-politiet ber fornærmede etter terrorbomben om å ta kontakt.

- Oslo politidistrikt oppretter i morgen et telefonnummer for dem som vil ha avklart om de har status som fornærmet i forhold bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet skriver at de tar utgangspunkt i at de som befant seg i umiddelbar nærhet av bomben, er å regne som fornærmet. I det videre arbeidet ønsker politiet å komme i kontakt med de som mener seg fornærmet, slik at politiet kan foreta en nærmere vurdering.

- Som tidligere meddelt omfattes alle med fysisk skade umiddelbart som fornærmet. De som ikke har blitt utsatt for fysiske skader, men som befant seg i bombens umiddelbare nærhet, vil etter en nærmere vurdering kunne være å anse som fornærmet i forhold til forsøk på overlagt drap, står det videre.

Politiet er allerede i dialog med departementene vedrørende tilsatte som befant seg i umiddelbar nærhet av bomben, slik at disse ikke behøver å kontakte politiet.

- Alle anmeldelser som følge av skader som bomben forårsaket, bes rettet til Sentrum politistasjon, skriver politiet.

Politiet åpner telefonlinjen torsdag 11. august 2011, kl. 09.00, og mottaket vil være åpent hverdager fra kl. 09.00 til 16.00 fram til 19. august. Telefonnummeret er 22669784.

Nettavisen følger saken.

Kommentarer til denne saken