*Nettavisen* Nyheter.

Politiet åpnet ild mot lastebil på Vinterbro i Akershus

SKJØT DEKKENE: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En «ustabil lastebilsjåfør» i Akershus forsøkte å torpedere flere politibiler.

17.11.18 17:30

Aksjonen skjedde i 15.30-tiden på Vinterbro i Akershus. En lokal mann i 40-årene gikk amok mot flere politibiler.

– Ustabil lastebilsjåfør som forsøker å torpedere politibiler. Ber om at alle holder seg vekk fra området. Det er avfyrt skudd mot dekk i forsøk på å stanse lastebilen, skrev politiet på Twitter.

Ti minutter senere varslet politiet at lastebilen var stanset, og at situasjonen var under kontroll.

Kom med drapstrusler

Politiet opplyser at det var en dramatisk forfølgelse for å få stoppet lastebilsjåføren, men at hverken mannen i 40-årene eller noen polititjenestepersoner ble skadet i aksjonen.


- Bakgrunnen for at mannen skulle pågripes var at han lørdag ettermiddag ringte inn drapstrusler mot navngitte polititjenestepersoner, etter at politiet samme dag hadde fratatt ham hunden i forbindelse med et annet oppdrag.

- På grunn av truslenes alvorlige karakter var av en sånn karakter at det ble besluttet å pågripe vedkommende, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt i pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

STENGT: Politiet har sperret av Gamle Mossevei i 16-tiden i forbindelse med at en lastebilsjåfør ikke stoppet for politiet Foto: Ivar Ruud Eide


Det ble sendt flere patruljer mot mannens adresse i Ås. Da politiet fikk kontakt med ham, unndro han seg pågripelse ved å torpedere patruljebilen med en lastebil.

- Det ble da besluttet at mannen måtte stanses for å ikke sette andre personer i fare. Patrulje fra Øst politidistrikt og Oslo politidistrikt deltok i aksjonen, der det ble rettet flere skudd mot dekkene på lastebilene.

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET ILD: Politiet avfyrte skudd mot dekkene på en lastebil de forsøkte å stoppe ved Vinterbro lørdag ettermiddag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)


- Ytterligere en patruljebil ble torpedert, og flere ble forsøkt påkjørt, før ferden stanset ved Tusenfryd, og mannen ble pågrepet, opplyser operasjonsleder Sveen i samme pressemelding.

Begge de torpederte patruljekjøretøyene tilhører Øst politidistrikt.

Den pågrepne sitter nå i politiarresten i Ski, og det er usikkert når han er i stand til å la seg avhøre.

Fordi politiet avfyrte skudd, er Spesialenheten for politisaker rutinemessig varslet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.