RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet avhører trailersjåføren og vitner

Lærdal (NTB): Politiet i Bergen avhører onsdag polakken i 30-årene som kjørte semitraileren som tok fyr inne i Gudvangatunnelen mandag.

Det vil også bli tatt opp forklaringer fra flere av dem som var involvert i den dramatiske brannen, opplyser lensmann Per Tomas Klingenberg i Lærdal til NTB.

Det utbrente vogntoget ble hentet ut av tunnelen tirsdag kveld.

I alt ble 65 personer ble innlagt på sykehus med røykskader etter brannen. De fleste var skrevet ut fra sykehus tirsdag, men ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen ligger fortsatt fire personer som er alvorlig skadd, i tillegg til fire med lettere skader. Ved Voss sjukehus lå det tirsdag kveld åtte pasienter med lettere skader. Helse Førde opplyste tirsdag kveld at alle de 29 pasientene ved Førde sentralsjukehus var utskrevet. De tre i Lærdal blir skrevet ut onsdag.

Havarikommisjonen avslutter sine undersøkelser av den utbrente traileren onsdag ettermiddag. Både vraket og en bil med campingvogn som sto nærmest semitraileren ble hentet ut tirsdag kveld.

I alt 17 kjøretøy og hengere må fraktes ut. Politiet og bergingsmannskap ventet ved middagstid onsdag fortsatt på klarsignal for å starte dette arbeidet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere