*Nettavisen* Nyheter.

Politiet avslutter søk etter Burud

Foto: Vegard Grøtt (Scanpix/Kiwi)

Politiet har besluttet å avslutte søket etter Kiwi-sjef Per Eik Burud etter fem dager.

17.07.11 21:54

Politiet har søndag besluttet å avslutte søket etter den savnede toppsjefen i Kiwi, Per Erik Burud (48), som har vært savnet etter en båtulykke utenfor Flåteskjær ved Tjøme siden onsdag 13. juli.

- Nå har politiet sammen med dykkere fra Stavern dykkesenter, dykkere fra Drammen og Fredrikstad brannvesen, samt dykkere fra Sjøheimevernet søkt i fem dager, vi har lett i det aktuelle området, og mener nå at vi har sjekket dette godt, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Videre sier han at om det kommer inn opplysninger som tilsier at det bør søkes i andre området, så vil dette bli vurdert.

NorgesGruppen fortsetter
NorgesGruppen engasjerte tidligere denne uka det private firmaet ØPD Solutions i søket etter Kiwi-sjefen. De søker ved hjelp av en miniubåt. Dette vil de fortsette med, selv om politiet har avsluttet sine søk.

- Vi vil fortsette søkene gjennom firmaet vi har leid inn og vurderer fortløpende hvor lenge vi skal søke, sier informasjonssjef i NorgesGruppen, Kine Søyland til Nettavisen.

Politiet tror at Burud kjørte ulykkesbåten.

- Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Per Erik Burud og kona Anita (43) skal ha vært på vei hjem fra fest sammen med et vennepar da ulykken inntraff. Anita Burud og venninnen Anne-Lene Novak Aasheim (41), ble funnet omkommet onsdag morgen. En 41 år gammel mann greide å redde seg i land etter ulykken, mens store styrker har lett etter Kiwi-sjefen siden ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag