RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet avviser romfolk

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Mandag kveld er politiet på plass på Grønland i Oslo for å hindre romfolk i å slå leir for natten. Politiet oppgir lukt, rotter og smittefare som årsakene til aksjonen.

Vaterlandsparken ble mandag ryddet, og ifølge NRK ble fire billass med blant annet madrasser og søppel kjørt vekk. Tidlig i juli foretok politiet en lignende aksjon samme sted, men allerede dagen etter var mange på plass igjen.

Mandag kveld var 70-80 personer tilbake i parken, mens et par politifolk var på plass for å stanse og bortvise dem som eventuelt ville prøve å legge seg til for natten.

- Jeg har ikke sett noen som har blitt ført bort, og det virker som politiet har lagt om stilen litt, sier Bjønnulv Evenrud i organisasjonen Folk er folk til NTB. Han har engasjert seg sterkt til støtte for romfolket i Oslo.

- Først kom det noen politifolk som var litt brautende og autoritære. Men lederen deres var litt mer diplomatisk. Han trakk folkene sine litt vekk og gikk og hilste på dem som er her. Det var mange som kjente ham, og han er tydeligvis vel likt, sier Evenrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere