RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: Barn ble tvunget til å stjele

En mor og hennes sønn er siktet for grov menneskehandel. Politiet mener de har presset to barn til å begå lommetyverier i en rekke land i Europa.

– To jenter på 12 og 14 år har begått lommetyverier opp gjennom hele Europa. Det er moren og broren som vi mener har satt dem til å gjøre dette. De er tatt ti ganger for dette i Sverige, sier leder av menneskehandelgruppa i Oslo politidistrikt, Thor Martin Elton, til NRK.

Jentene ble pågrepet 13. november da de satt i en drosje sammen med moren og broren. De har blitt arrestert flere ganger i Sverige, men satt fri fordi de er under den kriminelle lavalder. De ble pågrepet i Oslo etter at norsk politi ble tipset om at de hadde krysset grensen.

– Vi spanet på dem i området rundt Oslo S hvor de begikk tre lommetyverier. Vi valgte å pågripe alle fire i en drosje i Storgata. Da hadde den ene jenta tyvegods på seg, sier Elton. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere