RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet beklager feilinformasjon om utroskap i Ulsteinvik

En mann er pågrepet etter at han tirsdag morgen fant samboeren i seng med naboen og, gikk han til angrep med en flaske. Naboen døde senere på dagen av skadene
En mann er pågrepet etter at han tirsdag morgen fant samboeren i seng med naboen og, gikk han til angrep med en flaske. Naboen døde senere på dagen av skadene Foto: Andreas Bjerknes / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Mannen som ble slått i hjel i Ulsteinvik, ble ikke tatt på fersken sammen med gjerningsmannens kjæreste, slik politiets første meldinger ga inntrykk av.

Ulsteinvik (NTB): Kvinnen var tvert imot offerets egen kjæreste.

Politiet beklager nå sine første uttalelser i saken.

Ifølge opplysningene som ble gitt til pressen av politiets operasjonsleder tidlig om morgenen, ble 27 år gamle Preben Mikael Dimmen slått i hjel natt til tirsdag da han ble funnet sammen med samboeren til mannen som nå er siktet i saken.

Det er riktig at kvinnen og siktede hadde felles bopel, men de hadde avsluttet sitt kjæresteforhold for en tid tilbake, opplyser politiet. Kvinnen hadde i ettertid innledet et kjæresteforhold til Dimmen.

Ettermæle
Politiets operasjonsleder uttalte seg til pressen på sviktende grunnlag, fastslår politimester Jon Steven Hasseldal.

- Det ser vi grunn til å beklage, for det kan handle om avdødes ettermæle, sier Hasseldal til NTB.

Uttalelsene ble ifølge ham gitt i strid med politiets medieinstruks.

- Operasjonslederen skal kun referere rene fakta og ikke spekulere i noe mer enn det. Vi har nå hatt en gjennomgang av denne instruksen med de ansatte på operasjonssentralen for å forhindre at dette skjer igjen, sier politimesteren.

Operasjonslederen er veldig lei seg for uttalelsene, tilføyer han.

- Han tok kontakt med pressen allerede tirsdag morgen og forsøkte å korrigere bildet, men da var skaden allerede skjedd, sier Hasseldal.

Slått i hodet med flaske
Den antatte gjerningsmannen, en østeuropeer i 20-årene, er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han har erkjent straffskyld og samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

Politiet ble varslet klokka 4.45 natt til tirsdag om at den siktede hadde gått til angrep på Dimmen med en flaske. De to er naboer, og den siktede skal ha slått 27-åringen gjentatte ganger.

Dimmen ble sendt til Volda sjukehus og senere overført til St. Olavs hospital i Trondheim, hvor han døde av hodeskader. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere