*Nettavisen* Nyheter.

Politiet bekrefter: - Ektemannen har ekjent å ha drept Agnes

TILSTÅR DRAP: Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en gjenstad fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. I avhør har ektemannen erkjent at han har drept henne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

TILSTÅR DRAP: Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en gjenstad fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. I avhør har ektemannen erkjent at han har drept henne. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

På en pressekonferanse i Stavanger fortalte politiet at ektemannen til savnede Agnes Müller (36) har erkjent å ha drept henne.

07.05.14 14:01

Det ble bekreftet da politiet innkalte til pressekonferanse i Stavanger 13.40 onsdag ettermiddag.

– Politiet kan si at siktede har erkjent å ha tatt livet av Agnes og senket henne i Lysefjorden, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAVNET: 36 år gamle Agnes Elisabeth Müller har vært savnet siden 16. april. Nå innrømmer ektemannen at han har drept henne. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet (NTB scanpix)

Tilståelsen kom dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Ektemannen ble konfrontert med politiets funn i et avhør tirsdag, og avbrøt da avhøret direkte. I løpet av kvelden ble det kjent at han etter noen timer sa seg villig til å la seg avhøre på nytt onsdag.

– Tankene våre går nå til de pårørende og spesielt de to barna, sier Nord-Varhaug.

Den 34 år gamle tobarnsfaren er varetektsfengslet med fulle restriksjoner. Han avbrøt først et avhør, men valgte onsdag å gå i nytt avhør og avgi ny forklaring.

– Han har forklart seg om fakta i avhør om motiv, men jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet her og nå. Slik jeg oppfatter det, gjenstår det etterforskning av motiv bak handlingen. Men han har erkjent å ha tatt livet av henne og senket henne i sjøen, sier mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland.


(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.