RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Berlin, Tyskland 20150627. En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet bekrefter at funn gjort i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum kan knyttes til drapet. Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix
Berlin, Tyskland 20150627. En norsk kvinne ble 13. juni funnet drept i Berlin. Politiet bekrefter at funn gjort i dette kunstfellesskapet Paradise Kulturraum kan knyttes til drapet. Foto: Joacim Jørgensen / NTB scanpix Foto: Joacim Jørgensen (NTB Scanpix)

Politiet bekrefter at norsk kvinne ble drept i galleriet

Tysk påtalemyndighet bekrefter at den norske kvinnen som ble funnet død i Berlin, ble drept i kunstgalleriet som den ettersøkte chileneren drev.

Da saken ble kjent, opplyste politiet at det var funnet spor i galleriet som tydet på at det hadde skjedd en voldshandling der.

Nå bekrefter påtalemyndigheten at DNA-tester viser at blodspor funnet i galleriet stammer fra liket som ble funnet i en koffert i elva Spree, skriver VG.

Den 38 år gamle chileneren som eide galleriet, og som kjente den norske kvinnen godt, er nå etterlyst internasjonalt. Tysk politi tror ikke han lenger befinner seg i Tyskland.

– Han bodde på denne kafeen – eller kunstgalleriet om man vil kalle stedet for det. Drapet skjedde på et av rommene der, sier pressetalsmann Martin Steltner ved statsadvokatkontoret i Berlin.

Det er drøye to uker siden kofferten med liket ble funnet i Spree, men det tok nesten to uker å identifisere den døde og fastslå at hun var en 36 år gammel norsk kvinne fra Mandal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere