RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet bekrefter at sju personer er døde

Foto: Roald Berit, Scanpix
Sist oppdatert:
Oslo rammet av bombeeksplosjon. Politiet ber folk om å holde seg unna sentrum.

REGJERINGSKVARTALET (Nettavisen): Politiet fikk klokken 15.30 fredag ettermiddag melding om en eksplosjon i ved Regjeringskvartalets hovedbygg (høyblokka) og den såkalte R4-bygningen. Høyblokka har fått så godt som alle vinduene knust. Flere andre bygninger utenfor regjeringskvartalet er også berørt.

SISTE: Politiet bekrefter at sju personer er døde i angrepet, og 10 hardt skadd. Dette tallet har ikke økt da politiet holdt pressekonferanse litt etter 21.30.

Les også:

Politiets pårørendenummer er 23 01 51 44 og 22 11 80 80

Litt etter klokken 17.00 bekreftet politiet at eksplosjonen var forårsaket av en bombe, og de etterforsker nå hvem som kan stå bak. Politiet forteller at det har blitt sett en stor bil ved Regjeringskvartalet rett før eksplosjonen, uten at de kan si noe mer om det akkurat nå.

Politiet ber folk om å holde seg unna Oslo sentrum.

Det ble meldt om at Oslo Sentralstasjon hadde blitt evakuert tidligere fredag, men dette stemmer ikke. All togtrafikk går som normalt. Buss og trikketrafikken gjennom Oslo er imidlertid innstilt etter bombeeksplosjonen.

Flere omkommet
Politiet bekrefter at flere er døde og skadde. Hvor mange som er omkommet er ikke avklart, men det skal ifølge politiet ligge døde personer inne i en eller flere bygningene i Regjeringskvartalet.

- Vi har fått bekreftet at vi har fått inn sju personer, skadeomfanget er foreløpig uavklart, forteller pressevakt ved Ullevål universitetssykehus, Jo Heldaas til Nettavisen.

Ullevål sykehus vil komme med mer informasjon under en pressekonferanse klokken 18.00 fredag kveld.

Nettavisens journalist Alexander Winger befinner seg utenfor legevakten i Oslo. Pressen får ikke lov til å gå inn, men han forteller at det står leger, sykepleiere og ambulanser utenfor inngangen for å ta i mot skadde.

- Vi har kontinuertlig kontakt med krisestaben i direktoratet som er samlet i forbindelse med denne nasjonale katastrofen, forteller avdelingsoverlege Anne Kathrine Nore.

Hun kan ikke gi noe informasjon om hendelsen.

- All informasjon går gjennom politiet, sier hun.

Kraftig smell
Janniche Wilhelmsen befant seg i Oslo sentrum da eksplosjonen skjedde.

- Jeg gikk fra Grensen og nedover til Torggata, mange vinduer i butikkene var knust. Folk med blod i ansiktet satt utenfor Café Sør og gråt, forteller hun til Nettavisen.

Hun forteller om et kraftig smell.

- Først så dundret det noe helt sinnssykt, jeg trodde det tordnet, og at lynet hadde slått ned. Deretter var det noen Securitas-vakter som begynte å prate om en bombe.

Og legger til:

- Det hele var veldig rart. Alle så sjokket ut, helt forskrekket. Det var en veldig rar stemning, jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Wilhelmsen.

Stoltenberg i sikkerhet
Statsminister Jens Stoltenberg i sikkerhet .

Det ble tidligere meldt om at statsministeren hadde blitt skadet, men dette stemmer ikke.

- Jens Stoltenberg er ikke skadet, han var ikke til stede når eksplosjonen inntraff. Han er i sikkerhet og i arbeid, sier statssekretær ved Statsministerens kontor, Hans Kristian Amundsen til Nettavisen.

- Medarbeidere har mistet livet i dag, det er rystende. Slik vil vi ikke ha det i landet vårt, sier Stoltenberg i et intervju med NRK fredag kveld.

Han bekrefter at han var i Oslo på jobb da bomben eksploderte, men vil ikke si konkret hvor han befant seg i byen.

USAs president Barack Obama sender sine kondolanser til Norge i et intervju med CNN fredag kveld.

- Alle personlig gi mine kondolanser til folket i Norge. Dette minner oss på at hele verdenssamfunnet har et ansvar for å bekjempe terror, sier han.

Se innslaget der Obama snakker om bombeeksplosjonen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere