*Nettavisen* Nyheter.

Politiet bekymret for våpen hos psykisk syke

Oslo (NTB): Politidirektoratet er bekymret for at psykisk syke personer får beholde sine skytevåpen etter anbefaling fra leger og psykiatere.

Politidirektoratet slår i et brev til Sivilombudsmannen alarm om faren ved at psykisk syke personer får beholde skytevåpnene sine. Ifølge direktoratet hindrer en streng praktisering av helsepersonells taushetsplikt at politiet får vite om potensielt farlige våpeneiere. Det pekes også på at våpen leveres tilbake til psykisk syke etter anmodning fra behandlende lege, skriver Dagsavisen.

Ifølge Politidirektoratet er våpnene blitt brukt til drap og andre alvorlige forbrytelser de siste årene.

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund stiller seg fullt og helt bak Politidirektoratets bekymring. Han ber politikerne gripe inn.

- Vi mener det nå må tas kraftig tak i denne problemstillingen og at leger og psykiatere må få en plikt til å rapportere til politiet når de oppdager pasienter som er så psykisk syke at det kan være relevant å undersøke om vedkommende har tillatelse til å ha våpen, sier Johannessen.

Også Curt A. Lier, som er tidligere seksjonssjef i Oslo politidistrikt, mener helsepersonells taushetsplikt må vurderes på nytt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.