*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ber folk kjøre forsiktig på E6 – det er svært glatt

 

GLATT: Det er glatte veibaner flere steder i landet, og der hvor det har kommet snø er det også viktig å kjøre forsiktig. llustrasjonsfoto.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

– Gjelder særlig i partier med skygge.

07.10.19 12:57

I formiddag kjørte en bil av veien og inn i et autovern i nordgående kjørefelt på E6 i Eidsvoll. Årsaken skal ha vært glatt veibane, ifølge politiet.

Øst politidistrikt opplyser via Twitter at de i etterkant av ulykken har fått flere meldinger om stedvis svært glatte strekninger på E6 på Øvre Romerike.

– Dette gjelder spesielt i områdene med skygge. Bilister bes om å kjøre forsiktig. Veitrafikksentralen er varslet og vil følge opp dette, skriver Øst politidistrikt på twitter.

Ingen skal ha blitt skadet i ulykken på E6. Ett felt var i en periode stengt i forbindelse med opprydding etter ulykken.

Les også: Nå kommer mildværet - og Nord-Norge får best vær

Husk å skift dekk i tide

Med så lave temperaturer som det har vært flere steder det siste døgnet, er det viktig å være varsom når du skal ut og kjøre - spesielt om natten når det lett fryser på veien.

Du er selv ansvarlig for å ha riktige dekk på bilen når du ferdes på norske veier. Selv om hovedregelen er at du kan bytte til piggdekk først etter 1. november, eller 16. oktober i Nordland, Troms og Finnmark, er det lov å skifte før.

Les også: Store touchskjermer i bil bekymrer UP

- Dersom føret krever det, er det tillatt å bruke piggdekk og kjetting utenom disse datoene. Bruker du piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Les også: Vegvesenet: - Vi har mistet et tiltak som kan hindre at folk blir drept i trafikken

Det er imidlertid ingen tidsfrister knyttet til bruken av piggfrie vinterdekk.

- Vær oppmerksom på at piggfrie vinterdekk på sommerføre kan ha dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt, opplyser vegvesenet.

Les også: Færre drepte i trafikken i sommer

Velg riktig mønsterdybde

Det er ikke bare vinter- og piggdekk som er viktig når veiene blir glatte.

- Dekkene skal ha minimum tre millimeter mønsterdybde fra og med 1. november og til og med første mandag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet fra og med 16. oktober til og med 30. april, skriver vegvesenet på nettsiden sin.

Les også: Vegvesenet venter ekstra trafikk på hovedveiene

Utenom vinterperioden skal mønsterdybden være minimum 1,6 mm, og sommerdekk skal ikke benyttes på vinterføre eller når det er snø og is på veien, fordi de ikke har tilstrekkelig veggrep på slikt føre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.