*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ber hundeeierne passe på etter kidnappingsforsøk

Flere kontroller: Lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland ber folk passe ekstra godt på hundene sine. Foto: Anita Jacobsen (Indre Akershus Blad)

Politiet jakter hvit bil etter at flere hunder den siste tiden er forsøkt kidnappet. Nå ulover dyrevernalliansen dusør.

16.04.15 13:06

AURSKOG (Indre.no): Siden fredag kveld har politiet jaktet etter mennene som angrep Ola Kristiansen og hans hund i Aurskog.

– Vi samler blant annet inn bilder fra overvåkingskameraer ved lokale bensinstasjoner, forteller lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til Indre Akershus Blad.

Det var tre menn som stoppet Kristiansen i Aurskog, øyensynlig med den hensikt å stjele hans hund. Det lyktes ikke i forsøket. Kristiansen ble skadet i tumultene som oppsto.

– Vi ser alvorlig på denne saken, som også er spesiell, sier Engen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var her jeg ble slått ned, sier Ola Kristiansen. Den hvite varebilen sto i veien som går ned til venstre i bakgrunnen, før den kom kjørende mot ham fredag kveld. Foto: Øyvind Henningsen


Flere hendelser

Mandag var det også en lignende episode i Vestvold.

– Hvit Mercedes kassebil med fire personer forsøkte å stjele hun, skrev politiet i Vestvold på Twitter.

Politiet i Vestfold sier de ser svært alvorlig på saken og at flere personer har kontaktet dem med mulige observasjoner, foreløpig uten resultat.

Politiet har også mottatt informasjon som antyder at det har vært flere lignende episoder i andre politidistrikt tidligere.

– Vi ber folk om å følge med litt ekstra og passe på hundene sine, sier lensmann Svein Engen.

Utlover dusør

I en pressemelding fra Dyrevernalliansen informerer de om at de utlover en dusør på 5.000 kroner til tips som fører til at det de kaller «hundekidnapperne» blir tatt.

– Nå håper vi at publikum som vet noe, melder fra til enten politiet eller oss, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Alle tips som kommer inn blir videreformidlet til politiet. Det er også mulig å tipse anonymt.

– Å stjele hunder er tyveri, og brudd på straffeloven, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Strafferammen er opptil tre års fengsel. I tillegg kan det bli spørsmål om brudd på dyrevelferdsloven, som har en strafferamme på ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd.

Har du tips kan de sendes til: publikum@dyrevern.no


Les flere saker fra indre.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.