*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ber om publikums hjelp etter voldtekt i Oslo

Oslo (NTB): Ingen er pågrepet for overfallsvoldtekten i Slottsparken i Oslo natt til tirsdag. Nå ber politiet folk som oppholdt seg i området mellom klokka 4 og 5 om å ta kontakt.

Vitner har allerede opplyst at det oppholdt seg mer folk der enn vanlig på denne tiden av døgnet, for været var fint, forteller Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til NTB.

- Det er viktig at de som oppholdt seg i området, melder fra til politiet om observasjoner. Alle som har sett personer, er interessante for oss, enten personene kan knyttes til saken eller ikke, sier Lid.

Kvinnen i 20-årene ringte selv og varslet politiet rett etter klokka halv fem natt til tirsdag. Hun har i avhør fortalt at hun ble overfalt av en mann med kniv og at han hadde hettegenser og snakket gebrokkent engelsk. Kvinnen er påført lettere skader med kniv.

- Her har vi en svært grov overfallssituasjon, hvor hun er blitt truet med kniv og har blitt holdt på en slik måte at hun ikke så gjerningsmannen, forteller Kari-Janne Lid.

Eventuelle biologiske spor som politiets teknikere har sikret, vil bli sendt til Folkehelseinstituttet for analyse. Politiet undersøker i tillegg om det kan finnes videokameraer som har fanget opp den aktuelle mannen på vil til eller fra Slottsparken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.