*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ber publikum om passhjelp

Oslo (NTB): Politidirektoratet arrangerer designkonkurranse for å bestemme hvordan neste generasjons pass, ID-kort og reisedokumenter skal se ut.

I en snau måned fremover inviteres interessegrupper og eksterne kompetansemiljøer til å levere sine bidrag til design av nye pass og ID-dokumenter for årene som kommer. I en pressemelding skriver Politidirektoratet at misbruk av identitetsdokumenter er et økende problem, og at målsettingen er større utbredelse av dokumenter som er enkle å kontrollere. I begynnelsen av januar meldte Aftenposten at 30.000 norske pass ble mistet eller stjålet i fjor.

- Vi har allerede elektroniske pass i Norge, men vi trenger enda flere sikkerhetselementer. I denne konkurransen må deltakerne kombinere det kunstneriske med sikkerhetsmessige, sier Annar Bohlin-Hansen i Politidirektoratet til NTB. Han leder programmet som har fått navnet «IDeALT».

Designkonkurransen, som blir offentliggjort tirsdag, er ett av mange steg i prosessen mot nye ID-papirer. Prosjektet skal etter planen være ferdig innen utgangen av 2016. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag