Gå til sidens hovedinnhold

Politiet brøt opp tre klubber med ulovlige forsamlinger på Grønland i februar - etterforskes fortsatt

Snart tre uker etter at politiet brøt opp tre store forsamlinger på Grønland i Oslo, er sakene ennå under etterforskning.

Til sammen 97 mennesker var til stede på de tre arrangementene i Motzfeldts gate og Olafiagangen på Grønland 28. februar. 15 personer var samlet i et lokale i Motzfeldts gate. I Olafiagangen ble to arrangementer med til sammen 82 personer stoppet.

Den gang sa politiet til Avisa Oslo at kun arrangørene risikerte bøter. Sakene ble oversendt til statsadvokaten, som beordret videre etterforskning. Etter det Nettavisen kjenner til, blir flere personer avhørt i forbindelse med arrangementene. Hvor mange som risikerer bøter, er uvisst.

Les også: Politiet innleder etterforskning av Erna Solbergs familieselskap

– Det pågår fortsatt etterforskning i saken, vi kan derfor ikke gå nærmere i detaljer per nå, opplyser kommunikasjonsrådgiver Silje Tamara Daugstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Ingen smitte-siktelser etter smittealarm

Det pågår også etterforskning etter den såkalte smittealarmen på Vestli tidligere denne uken. Sju personer ble pågrepet for blant annet ordensforstyrrelse, og 19 personer ble anmeldt for brudd på smittevernreglene, opplyste Avisa Oslo/Nettavisen da.

Politiet sier til Nettavisen nå, at flere personer er anmeldt og at etterforskning pågår, men:

– Ingen anmeldelser på brudd på smittevernbestemmelsene i dette oppdraget. Det pågår etterforskning i flere av sakene, per nå kan vi følgelig ikke gå nærmere i detaljer, sier Daugstad i politiet.

Høyt prioritert

Riksadvokaten har tidligere slått fast at brudd på koronarestriksjoner skal prioriteres høyt i de deler av landet der smittetrykket er stort, men påpeker at prioriteringen altså skal ta hensyn til den lokale smittesituasjonen.

Les også: Politiet henlegger sak etter Ap-fest på hotellrom i Bodø

I det såkalte Pandemidirektivet, som ble sendt ut 14. januar 2021, skrev Riksadvokaten blant annet:

Gitt at borgene nå har forholdt seg til særskilte smittevernregler i over ni måneder, og hensett til den anstrengte smittesituasjonen, bør politiet - avhengig av situasjonen lokalt - prioritere strafferettslig håndhevelse av smittevernbestemmelsene, også de lokalt vedtatte. Straffesanksjonene skal være så følbare at de virker avskrekkende og holdningsskapende.

20.000 kroner i bot, er den normale bøtesatsen for brudd på forbud mot å samle seg i større grupper i Oslo per nå.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå