RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet bruker store ressurser på søk etter demente

Oslo (NTB): Hvert år gjennomfører politiet flere hundre leteaksjoner etter demente eldre. I juni gikk det knapt en dag uten at oslopolitiet deltok i slike søk.

Hittil i år har det vært 113 leteaksjoner etter demente som er meldt savnet i hovedstaden, og også i resten av landet må politiet bruke ressurser på slike aksjoner, skriver Politiforum.

- Noen ganger er det beboere som har forsvunnet før, hvor vi vet det er nok å sende en patrulje til vedkommendes gamle bopel for å finne personen. Men det er et veldig stort sprik her. Andre ganger kan vi måtte sette inn masse ressurser og kalle inn frivillige, forklarer politioverbetjent André Kråkenes på operasjonssentralen i Oslo politidistrikt.

De fleste av disse sakene ender godt, men i april døde en 77 år gammel kvinne i Finnmark etter at hun forlot hjemmet sitt om natten. I juli ble en 84 år gammel kvinne funnet død i Bærum etter å ha vært savnet i tre døgn.

Politiforum, som utgis av Politiets Fellesforbund, påpeker at de mange søkeoppdragene koster mye penger og legger beslag på ressurser som kunne vært brukt til andre politioppgaver. De peker på GPS-sporing som en løsning på dette ressursproblemet. Dagens regelverk hindrer det offentlige i å gjennomføre merking som vil gjøre slik sporing mulig, en løsning som ifølge bladet vil spare politiet for millioner og bidra til at liv blir reddet.

Regjeringen varslet i august at de ville foreslå lovendringer som vil gjøre det mulig å GPS-spore demente som ikke kan gi samtykke, men forslaget er foreløpig ikke sendt ut på høring. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere