Gå til sidens hovedinnhold

Politiet brukte pepperspray mot full og aggressiv mann på Gardermoen

Mannen tvang seg ombord på fly til Riga og måtte fjernes med makt av politiet.

Politiet meldte 9.24 at en full og aggressiv mann måtte stoppes med pepperspray etter å ha å ha tvunget seg forbi gaten på Gardermoen, gått ut på rullebanen og om bord i et AirBaltic-fly til Riga.

- Mannen er nå kjørt til legevakten til rutinemessing undersøkelse etter hendelsen. Det vil opprettes flere saker mot ham, blant annet for trusler mot politiet, opplyser Ronny Samuelsen ved Øst politidistrikt til Nettavisen.

Mannen i 30-årene er fra Litauen og skal først ha presset seg forbi personalet ved gaten før han gikk ut på rullebanen, hvor han gikk om bord i AirBaltic-flyet som holdt på med ombordstigning.

– Han gikk over taksebanen. Det er jo strengt regulert og ikke lov å gå der. Så det er snakk om en god del brudd, sier Samuelsen til NTB.

Mannen skal ha vært svært aggressiv og nektet å forlate flyet da politiet dukket opp. De ble derfor tvunget til å bruke pepperspray for å stoppe mannen, som nå undersøkes på legevakten før han blir satt i arresten, opplyser politiet.

– Han var ikke ønsket der og politiet måtte få ham ut. Han satte seg til motverge, og det ble brukt pepperspray, sier Samuelsen.

Passasjerene om bord i flyet ble evakuert til terminalen etter hendelsen. Kort tid etterpå opplyser politiet at passasjerene er tilbake i flyet og at flyet er på vei til Riga.

Det er ikke klart hvilket fly mannen egentlig skulle vært med, men ifølge politiet kan det virke som om han hadde billett til AirBaltic-flyet, men hadde blitt nektet ombordstigning.

Kommentarer til denne saken