Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Bussjåfør tok feil av gass og brems

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Oslo-politiet mener at bussjåføren tok feil av gass- og bremsepedalen i forkant av dødsulykken på Carl Berners plass tidligere denne måneden.

Kvinnen er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken, skriver VG.

Sjåføren er ikke mistenkt for å ha vært påvirket av rusmidler, men den endelige analysen av blodprøven er ennå ikke klar. Politiet mener imidlertid å vite hvordan ulykken skjedde.

– Vi mener det er sannsynlig at hun har tråkket på gass i stedet for brems. Det er grunnlaget for siktelsen. På det nåværende tidspunkt i saken gjenstår det fortsatt etterforskningsskritt som politiet vil ta fatt på rett over nyåret, sier politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt.

Det var 15. desember at en mann mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Carl Berners plass i Oslo. Bussen hadde kommet ut av kontroll, raste ned en skrent og endte opp i et juletreutsalg. Kort tid før dødsulykken kolliderte samme buss med en personbil på Rosenhoff nord for Carl Berners plass.

Politiet har begjært kvinnens førerkort beslaglagt og førerretten tilbakekalt. Politiet ønsker ikke å si hva kvinnen har forklart i avhør. Hun skal ha hatt det svært tungt som følge av ulykken. Sjåførens forsvarer Gisle Didriksen ønsker ikke å kommentere saken.

Politiet har fortsatt ikke sikker identitet på mannen som døde, men han er av utenlandsk opprinnelse og trolig i 30-årene. Kripos bistår i arbeidet med å få klarlagt identiteten. Politiet håper å få vite mer om dette etter nyttår. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen