Statsadvokaten ba for to uker siden politiet vurdere om man skulle etterforske en anklage mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise. Det har politiet nå altså gjort.

Den daværende Unge Høyre-lederen ble anklaget for å ha hatt seksuell omgang med en svært beruset 16-åring på et fylkesårsmøte i Unge Høyre i 2014.

Vil ikke forklare seg

Bakgrunnen er at politiet har hatt kontakt med den nå 20 år gamle kvinnens advokat, som har gjort det klart at hun ikke ønsker å forklare seg til politiet.

Det er etter det aktuelle politidistriktets vurdering ikke mulig å forklare grunnlaget for vedtaket uten å gå inn på sakens realiteter. Noen annen grunngivelse for vedtaket vil derfor ikke bli gitt.

Påvirker ikke partiets prosess

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset sier partiet tar til etterretning at politiet ikke skal etterforske anklager mot Kristian Tonning Riise.

– Deres beslutning vil ikke påvirke den interne prosessen vi har i partiet knyttet til Tonning Riise og de varslene vi har mottatt om ham, sier Aarset i en uttalelse til NTB.

– Høyre har samarbeidet med politiet og besvart de spørsmål og henvendelser partiet har fått, tilføyer han.

Les også: Erna Solbergs stabssjef tar selvkritikk

Det foreligger etter det NTB får opplyst 25 varsler fordelt på en rekke personer i Unge Høyre og Høyre. Elleve av varslene gjelder tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise. Hendelsene det er varslet om, strekker seg over en periode på seks år.

Les også: – Hun (20) håper politiet avstår fra å etterforske