RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet dropper hatkriminalitetskurs

På to år har bare 7 av 27 politidistrikt gjennomført pålagte hatkriminalitet-kurs.

– Vi opplever at mange politimestre ikke prioriterer hatkriminalitet da tallene på anmeldelser er lave, sier juridisk rådgiver Oddvar T. Faltin i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) til Vårt Land.

Han har ansvaret for kursopplegget Rosa Kompetanse Justis, som Politidirektoratet har pålagt landets politimestre å bruke. Kursene er betalt av staten.

Så langt har bare politidistriktene i Oslo, Follo, Asker og Bærum, Østfold, Rogaland, Troms og Øst-Finnmark fulgt kursopplegget.

– Myndighetene har vist manglende vilje til å ta hatkriminalitet på alvor, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik. Hun mener politiets kunnskap om hatkriminalitet har vært for lav.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch har i rundskriv både i 2012 og 2013 påpekt at politiet ikke har fulgt opp hatkriminalitet godt nok og understreket at slik kriminalitet skal prioriteres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere