Politiet endrer siktelsen i pingvin-saken

To av de savnede pingvinkyllingene ble funnet døde inne i Atlanterhavsparken, mandag. En pingvinkylling og ett egg er fortsatt ikke funnet.

To av de savnede pingvinkyllingene ble funnet døde inne i Atlanterhavsparken, mandag. En pingvinkylling og ett egg er fortsatt ikke funnet.

Politiet endrer siktelsen mot fire russ, som tok seg inn i Atlanterhavsparken.

19.05.15 19:12

Fire russ, to kvinner og to menn født i 1996 ble natt til torsdag siktet etter dyrevelferdsloven § 14, for å sette dyr i hjelpeløs tilstand.

- Slik det ser ut nå vil vi stå ovenfor et annet straffeforhold, nemlig ulovlig inntrengning i et område, sier politiinspektør Yngve Skovly.

Overvåkningsvideoer fra Atlanterhavsparken natt til torsdag 14. mai viste at syv personer var inne på området.

LES OGSÅ: Noah anmelder inntrengerne i pingvin-saken

- Tre av de syv har hatt status som mistenkt. Videre var to kvinner og to menn foreløpig siktet etter dyrevelferdsloven § 14 - å sette dyr i hjelpeløs tilstand. De fire har fastholdt at de ikke har tatt noe, men erkjenner at de har vært innenfor gjerdet til parken. Det er siktelsen for disse fire som nå endres til bare å gjelde ulovlig inntrengning i et område etter straffeloven § 355.

– Glad for å bli trodd

Advokat Axel Lange, som forsvarer den ene av de siktede, en mann på 18 år, sier klienten er lettet.

– Han er glad for å bli trodd. Den siktelsen som foreligger i mediene er mer i tråd med realiteten i det min klient har forklart, sier han til NTB.

Russen mistenkt

Atlanterhavsparken meldte torsdag at de savnet tre pingvinkyllinger og ett egg. Russen ble raskt mistenkt for å stå bak. De fire tiltalte har erkjent å ha vært innenfor gjerdet, men de har hele tiden nektet for å ha tatt med seg pingviner fra området.

LES OGSÅ: - Alt håp ute for pingvinene

Mange russ skal ha opplevd å få grove trusler og å bli skjelt ut på gata, etter at blant andre ledelsen i Atlanterhavsparken tilsynelatende la til grunn at det var russ som hadde stukket av med pingvinkyllingene og egget.

LES OGSÅ: Pingvin-tyveriet får folk til å rase. - Forhåndsdom, sier advokat

Funnet døde

Mandag ettermiddag ble to av kyllingene funnet døde inne i to av reirkassene, trolig trampet i hjel av foreldrene. Politiet tror ikke pingvinene er blitt drept eller gjemt av mennesker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.