*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterforsker asylmottaksangrep i Mo i Rana

Mosjøen (NTB): Politiet ser alvorlig på angrepet mot Mo i Rana asylmottak i Nordland søndag kveld og har innledet en større etterforskning av saken.

Ved 21.20-tiden hørte beboerne ved mottaket på Båsmoen kraftig smell og ringte mottakets vakttelefon. Det viste seg at noen hadde kastet to plastflasker med et innhold som eksploderte mot veggen på bygget. Ingen kom til skade som følge av angrepet.

- Vi ser alvorlig på hendelsen. Dem er veldig stygg og vi bruker ressurser på dette, sier Bjørn Einar Bjørnå, som leder etterforskningsavdeling i Helgeland politidistrikt, til NTB.

Politiet har fått inn restene av flaskene. Noe blir undersøkt i Mosjøen og noe blir sendt til Kripos i Oslo. I tillegg vil de foreta en del avhør for å kartlegge hendelsesforløpet.

- Det har ikke skjedd noe som slikt før ved dette mottaket. Dersom flaskene hadde truffet et vindu kunne dette fått et helt annet utfall, sier Bjørnå.

Politiet vet foreløpig ikke nøyaktig hva de to halvliters brusflaskene inneholdt annet enn at det laget temperatur og at flaskene ikke var fylt med brennbar væske. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.