Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker avdød 90-årings testamente

Oslo (NTB-Anna Nesje og Fredrik Ljone Holst): Politiet vil se nærmere på testamentet til avdøde Pål Stener Johannessen (90). Hushjelpen hans er siktet for drap, og hun ble tirsdag varetektsfengslet. Det var millionærens advokat som varslet om mistenkeligheter rundt dødsfallet.

90-åringens søster døde før jul, og han var dermed uten naturlige arvinger. Ifølge VG ble det så sent som 31. januar i år registrert et testamente på ham ved Oslo byfogdembete.

TV 2 melder at den nå drapssiktede hushjelpen (60) skal ha vært nevnt i testamentet, men at Johannessen ville gjøre endringer i det. Han ble imidlertid funnet død før han fikk møtt advokaten sin, ifølge kanalen.

- Jeg fikk melding om dødsfallet tidlig torsdag morgen, og det var samtidig som at jeg fikk underretning fra hjemmetjenesten om at de var overrasket over dødsfallet. Jeg kontaktet politiet, og ba om at det ble gjennomført en obduksjon, sier avdødes advokat, Børre Hagen.

90-åringen skal ha dødd som følge av kvelning i leiligheten på Skillebekk i Oslo i midten av mars. Han skal ha hatt en formue på flere millioner kroner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her