RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker brannen i Bergen

Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld. To personer ble lettere skadd i brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld. To personer ble lettere skadd i brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Politiet har innledet en større etterforskning for å finne årsaken til brannen i Bergen torsdag kveld.

Seks personer befant seg i huset som brant. Tre av dem ble sendt til legevakten, mens tre ble sendt til Haukeland universitetssjukehus. Fredag formiddag ble det opplyst fra sykehuset at en 24 år gammel mann og en 55 år gammel kvinne pådro seg lettere skader i brannen.

– Vi har satt inn alt disponibelt mannskap på saken, sier Knut Ellertsen, leder for brann- og tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, til Bergensavisen.

LES OGSÅ: Her hopper han fra det brennende bygget

I LIVSFARE: Naboene ga denne mannen beskjed om å hoppe for å komme seg unna branninfernoet.

Stort arbeid

Han sier de nå har kalt inn til et stormøte.

– Vi skal også ut og se på åstedet, før vi går i gang med vitneavhør. Vi har et stort arbeid foran oss, sier Ellertsen, som foreløpig ikke kan si noe om brannårsaken.

LES OGSÅ: Seks skadet og 22 evakuert etter storbrann

Foruten de seks som ble skadd, ble 22 personer evakuert etter at brannen brøt ut i Nedre Hamburgersmauet ved Lille Øvregaten i sentrum av byen.

Et mannskap på 20 fra brannvesenet deltok i arbeidet med å slukke flammene. Andre etasje og loftet i huset er helt utbrent.

De seks som befant seg i bygget, skal ha oppholdt seg i disse etasjene, men klarte altså å komme seg ut.

Brannmannskapene som holdt vakt, ble avløst fredag morgen av politiet som nå driver branntekniske undersøkelser på stedet.

Raskt kontroll

Brannvesenet fikk kontroll over ilden etter en halv time. Ved 23.30-tiden opplyste de at den var slukket, og at det ville pågå etterslukking utover natten.

Brannvesenet varslet politiet om brannen i trehusbebyggelsen i området, som ligger rundt 300 meter fra Bryggen og Vågen.

– Vi fikk melding klokka 22.36 om brann i Nedre Hamburgersmauet. Klokka 23.05 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll, opplyste operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt til NTB sent torsdag kveld.

Det ble først meldt om røykutvikling fra et hus, men etter kort tid utviklet det seg til en større brann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere