RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker dødsbrann i Gjøvik

DØDSBRANN: En person omkom da det brøt ut brann i en bygård i Gjøvik natt til søndag.
DØDSBRANN: En person omkom da det brøt ut brann i en bygård i Gjøvik natt til søndag. Foto: MADS FREMSTAD/Oppland Arbeiderblad
Sist oppdatert:
Krimteknikere har undersøkt den gamle bygården i Gjøvik hvor en person mistet livet i en brann natt til søndag. Politiet vet ennå ikke hvorfor brannen startet.

– To krimteknikere gikk søndag gjennom stedet. Stedet er sikret, og det er satt opp vakthold til arbeidet tas opp igjen mandag, sier operasjonsleder Pål Andersen i Vestoppland politidistrikt til NTB søndag kveld.

En person omkom og en mann er lagt inn på Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader etter brannen.

– Vi vet ikke med sikkerhet hvem den omkomne er og kan ikke si noe om det før vi får en endelig bekreftelse. Vi regner med å få svar på obduksjonen i løpet av to-tre dager, sier politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Les også: Bygård totalskadd i dødsbrann

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen i det gamle trehuset i sentrum av Gjøvik.

Politiet har allerede begynt med taktisk etterforskning og avhør av vitner.

BRANT I NATT: Krimteknikere gikk gjennom stedet søndag ettermiddag.

Røykla byen

Bygården som brant, er en gammel trebygning i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen midt Gjøvik sentrum. Brannen startet rundt midnatt natt til søndag, og bygningen ble raskt helt overtent.

Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på flammene, men fire timer senere brant det fortsatt godt. Først klokken 6 meldte brannvesenet at brannen var slukket, og at de drev med etterslukking.

Mens brannvesenet jobbet på spreng for å få kontroll, la røyken seg som et teppe over store deler av byen.

– Det ryker noe helt forferdelig. Vi har fått melding om røyk fra brannen i hele Gjøvik sentrum. Vi har ikke iverksatt noe tiltak på grunn av røyken – heldigvis blåser vinden slik at røyken beveger seg ned mot Mjøsa, sa operasjonsleder Marianne Brun i Vestoppland politidistrikt.

Evakuerte bygård

Alle beboere og folk som oppholdt seg i bygget, ble evakuert, og brannvesenets røykdykkere saumfarte deretter bygningen på leting etter folk som ikke hadde klart å komme seg ut.

Halvannen time etter at brannen startet, jobbet brannvesenets røykdykkere fortsatt med gå gjennom den brannherjede bygningen. Det ble etter hvert klart at to personer ikke var gjort rede for, og like etter klokka to ble det bekreftet at de to var funnet, en av dem hadde ikke overlevd, mens den andre hadde pådratt seg alvorlige brannskader.

Kommunen bistår

Kommunen er klar til å hjelpe alle dem som er berørt av brannen, og som har mistet både hjem og uerstattelige eiendeler.

Selv om bygningen er totalskadd, var det tidlig klart at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i Gjøvik.

Brannvesenet på Gjøvik fikk bistand i slukkingsarbeidet fra kolleger på Lillehammer, samt både Østre og Vestre Toten. Hedmarken brannvesen bisto med en lift. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere