*Nettavisen* Nyheter.

Politiet etterforsker et mulig drap i Skien

To adresser er sperret av i forbindelse med et mistenkelig dødsfall.

To adresser er sperret av i forbindelse med et mistenkelig dødsfall. Foto: Tom Erik Holland (Telemarksavisa)

Fire personer er siktet for vold etter at en 60 år gammel mann døde i Skien sent mandag kveld.

20.10.15 12:51

SKIEN (Telemarksavisa): De fire vil bli fremstilt for
varetektsfengsling onsdag, opplyser politiet i Telemark.

Politiadvokat Jon borgen forteller til TA at politiet mandag kveld, litt over klokken 23.00 fikk melding om bråk og slagsmål på en adresse på Skotfoss utenfor Skien.

- Flere politipatruljer kjørte til stedet, der en person ble funnet livløs. Personen ble forsøkt gjenopplivet av politi- og ambulansepersonell, men ble senere erklært død. Avdøde mer en 60 år gammel mann fra Skien, opplyser Borgen.

Operasjonsleder Geir Kastmo bekrefter overfor TA at avdøde ble behandlet for hjertestans.

- Dødsårsaken er det for tidlig å si noe om, forteller Kastmo.

Fire siktet

Borgen opplyser videre at flere personer var på stedet da politiet ankom. De ble anholdt og transportert til politihuset for avhør.

- Senere er fire personer siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. De fire siktede er menn i 30- og 40-årene fra Skien.

Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning for å bringe på det rene hva som har skjedd. Det gjennomføres tekniske undersøkelser på åstedet, og taktisk etterforskning i form av avhør og andre undersøkelser. De siktede vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre tirsdag eller onsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet har plombert døra til en leilighet i et leilighetsbygg med fire leiligheter på den aktuelle adressen. I tillegg har et bolig blitt sperret av i underkant av en kilometer unna. Foto: Telemarksavisa

Skal obduseres

- Avdøde transporteres til Folkehelseinstituttet for rettsmedisinsk undersøkelse onsdag. Det er for tidlig i etterforskningen å si noe om dødsårsaken og hendelsesforløpet, sier Borgen.

Tirsdag morgen ble det sperret av en leilighet i et leilighetsbygg, og en enebolig på Skotfoss. De to boligene ligger omlag en kilometer fra hverandre.

Det er grunn til å tro at det er en sammenheng mellom leiligheten og det avsperrede huset.

- Mye bråk i natt

En av naboene til den aktuelle eneboligen på utsiden av Skotfoss forteller til TAs mann på stedet at det er en kommunal bolig som er sperret av. Det har ifølge naboen bodd flere mennesker der, opptil fire menn og en kvinne.

- Det har vært stille og fredlig der, men i natt har det vært mye bråk. Jeg har hørt roping og hyling, forteller naboen til TA.

En annen nabo forteller til TA at det har vært mye bråk knyttet til huset, og at politiet skal ha holdt vakt ved boligen siden i natt.

Mistenkelig dødsfall

Det var tirsdag morgen det ble kjent at politiet etterforsker det som kan være et mulig drap på Skotfoss i Skien.

Etter det TA erfarer skal det mistenkelig dødsfallet ha skjedd natt til tirsdag.

Politiet har plombert døra til en leilighet i et leilighetsbygg med fire leiligheter på den aktuelle adressen. I tillegg har et bolig blitt sperret av i underkant av en kilometer unna.

Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke kjent.

Hus sperret av

Krimteknikere har foreløpig kun tatt seg inn i leiligheten som ligger et stykke unna. Ifølge TAs journalist på stedet er det to politifolk som har vakthold utenfor boligen.

- Det er sperret av et område på 50 ganger 50 meter, forteller TAs mann på stedet. Han legger til at det har blitt satt i gang søk med hund rundt den aktuelle boligen.

Politihundene søker i skogen ved boligen, etter det TA erfarer ingen synlige tegn til funn.

Huset skal ha blitt solgt for et års tid siden.

Politiet ønsker forløpig ikke å si noe om saken. Heller ikke politiet på stedet ønsket å snakke med TA.

Politiet har varslet en pressemelding om saken klokken 12.00 tirsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.